VIDEO Ríša zla! Odsúdil Kalousek Rusko. A dostal nečakanú odpoveď

    0
    Miroslav Kalousek (Autor: Hans Štembera)

    Aktuálny zásah proti demonštrantom a počínanie polície podľa predsedu poslaneckého klubu TOP 09 dokazuje, že Sovietsky zväz sa síce rozpadol, ale nástupnícke Rusko, respektíve jeho vláda, sa dokáže správať rovnako príšerne ako kedysi sovietski komunisti.

    „V roku 1983 nazval Ronald Reagan Sovietsky zväz ,ríšou zla‘. Ubehlo 36 rokov, ZSSR neexistuje, ale vládcovia v Kremli nič nezabudli a nič nové sa nenaučili. Hanbím sa za každého českého politika, ktorý sa im podkladá a ich zločiny zľahčuje a prehliada,“ napísal Kalousek.

     

     

    Zdroj: Twitter/Miroslav Kalousek

    Poslanec zvolený za hnutie ANO Patrik Nacher však Kalouskovi predsa len vyčítal, že používa dvojaký meter; nie pre Francúzsko, ale pre demonštrácie v španielskom Katalánsku na jeseň 2018.

    „Na rozdiel od Sašu Mitrofanova či Mirka Kalouska odsudzujem policajnú brutalitu bez ohľadu na zemepisnú šírku. Včerajší zákrok v Moskve bol odsúdeniahodný. Ale úplne rovnako ako zákroky polície pred rokom v Barcelone, o ktorých, pretože sa to nehodilo do krámu (samostatnosť Katalánska), sa tak vášnivo nediskutovalo. Buď platí padni komu padni, alebo selektívny pohľad a princíp dvojakého metra. Aby platilo to prvé, prikladám video pre pripomenutie a pre porovnanie. Pre mudrlantov všetkého druhu – všimnite si, že nepíšem napríklad o protestoch v Paríži, keď sa zapaľovali autá, poškodzoval sa majetok, útočilo sa na policajtov, rabovalo sa. Snažím sa porovnávať porovnateľné, nič viac, nič menej…“ napísal Nacher na sociálnej sieti Facebook.

    Zdroj: Facebook/Patrik Nacher

     

    - Reklama -