VIDEO Putin vysmial vlastného ministra. Súvisí to s moslimskou vierou a bravčovým

    0
    Vladimir Putin sa smeje na výroku vlastného ministra o vývoze bravčového do moslimskej krajiny (Autor: ReproFoto: YouTube)
    Šéf Kremľa aj ostatní prítomní sa na stretnutí o rozvoji ruského poľnohospodárstva pobavili na výroku ministra tohto rezortu Alexandra Tkačeva. Počas debaty Tkačev totiž navrhol, aby Rusko začalo vyvážať bravčové do Indonézie, ktorá je prevažne moslimskou krajinou. 
     
    „Nemecko exportuje polovicu produkcie svojho bravčového. Pozrite sa na nemecké čísla: produkujú 5,5 milióna ton bravčového ročne a takmer 3 milióny z toho vyvážajú do iných krajín, do Číny, Indonézie, Japonska, Kórey a tak ďalej,“ povedal Tkačev s tým, že niečo podobné by malo robiť aj Rusko. 
     
    Putin sa pri tejto vete svojho ministra pozastavil a zasmial. „Indonézia je moslimská krajina, oni tam nejedia bravčové,“ povedal šéf Kremľa smerom k ministrovi poľnohospodárstva, ale ten narážku podľa reakcie zrejme nepochopil. „Dobre teda, tak do Južnej Kórey, aký je v tom rozdiel?“ opýtal sa Tkačev a to bola už posledná kvapka.
     
    Putin si po Tkačevovej otázke radšej rýchlo zakryl tvár, aby schoval svoj smiech, ku ktorému sa podľa záznamu pridali aj ďalší účastníci konferencie. Len pripomeňme, že to bol práve Tkačev, kto v minulosti tvrdil, že mäso z európskych krajín nemá čo robiť v ruských obchodoch. 
     
     
    - Reklama -