VIDEO Pozerajte, čo si Rusi myslia o Trumpovi. Možno budete prekvapení

    0
    Prezidenti Ruska a USA, Vladimir Putin a Donald Trump počas oficiálneho bilaterálneho rokovania na okraj summitu G20 v Hamburgu (Autor: TASR)
    O názore Rusov na prezidenta Spojených štátov informuje minianketa stránky Now This, ktorá prináša dianie z politického a spoločenského života v krátkych videách. Na Facebooku uverejnila po stretnutí Putina s Trumpom anketu, ktorá si za pár dní od uverejnenia vyslúžila obrovskú pozornosť. Od piatku do pondelka zhliadlo video s názormi Rusov na amerického prezidenta takmer jeden a pol milióna používateľov sociálne siete.
     
    Poniektorí Rusi vidia v spolupráci medzi šéfmi Bieleho domu a Kremľa tak trochu zvláštne paralely. „Trump s Putinom sú spolu ako Batman a Superman, ktorí sa spojili, aby ovládli svet,“ vraví po rusky hovoriaci mladík v úvode videa. 
     
    Takmer trojminútové video s anglickými titulkami je akousi malou názorovou sondou stránky Now This, ktorá síce nie je relevantným prieskumom verejnej mienky, ale ukazuje rôzne pohľady Rusov na prezidenta USA. 
     
    „Nie som jeho veľký fanúšik. Je to veľký narcis. Predstavuje kovbojský štýl, americký národ, národ odvahy a nádeje, možnože aj silu a vitalitu amerického ľudu. Je to možno práve to, čo Američanom chýbalo, pretože je zložité komunikovať s intelektuálmi,“ myslí si o Trumpovi 26-ročný Jevgenij. 
     
    Nechýba ani pripomienka Trumpovej epizódnej filmovej úlohy v svetoznámej snímke, ktorú každé Vianoce vidíme aj v programoch slovenských televízií. „Je smiešny, lebo účinkoval v Sám doma 2. Pozerala som sa na jeho Instagram a páči sa mi, že používa jednoduchý slovník a to, že nosí červenú kravatu,“ povedala na kameru len 17-ročná Nasťa. 
     
    Staršia generácia prezidentom USA už taká nadšená nie je. „Nemôžem povedať, že by som na neho mal pozitívny názor, ale zvolili ho a na tom záleží. Prísna politika voči Rusku je správna,“ uviedol päťdesiatnik Jevgenij. 
     
    Nechýba ani nemilosrdné prirovnanie k ruskému prezidentovi a útok na exprezidenta Baracka Obamu. „Trump je ako Putin. Či už sú dobrí alebo zlí, sú nad morálkou. Keď ste prezident, morálka sa na vás nevzťahuje. Mám radšej Trumpa (než Obamu), pretože lepšie reprezentuje obraz Ameriky. Obama je z utláčanej časti spoločnosti. Má genetiku utláčaných ľudí a taká osoba nemôže byť pri moci,“ vraví na rovinu 22-ročný Fjodor, ktorý po anglicky dodáva, že Obama má podľa neho v krvi otroctvo. 
     
    Z vyjadrení mladých ľudí vo videu stránky Now This je napriek kritike cítiť nádej, že spolupráca medzi Vladimirom Putinom a Donaldom Trumpom prinesie pozitívne výsledky pre obe krajiny. 
     
     
    - Reklama -