VIDEO Poslanec kopol oponenta do hlavy. Potom vyšiel von a nastalo poriadne jačanie

    0
    Volodymyr Parasjuk nakopol zamestnanca ukrajinskej Služby bezpečnosti Vasilija Pisného (Autor: Reprofoto, youtube)

    Dvadsaťosemročný politik Volodymyr Parasjuk napadol o dosť staršieho Pisného kopnutím do hlavy po tom, čo Pisnyj povedal, že on urobil pre Majdan viac než Parasjok. Poslanca od Pisného odtrhli a ten potom emotívne vysvetlil prítomným médiám, že týmto spôsobom bránil svojou česť a tiež česť Majdanu a že je pripravený za svoje správanie niesť zodpovednosť. Na adresu Pisného povedal, že pre Majdan neurobil nič a len vyčkával, ako sa situácia s Janukovyčom vyvinie.

    O niečo neskôr sa Parasjuk verejnosti za svoje správanie ospravedlnil, aj keď zopakoval, že vie, prečo tak urobil a je pripravený niesť následky.

    Poslanec Parasjuk sa stal členom ukrajinského parlamentu v roku 2014 a bol zvolený ako nezávislý. Teraz má pôsobiť vo frakcii Úkropu – strany, ktorá je v opozícii k dnešnej Porošenkovej vláde, ale má ešte vyhranenejšiu nacionalistickú rétoriku. Predtým pôsobil ako aktivista na euromajdane a potom ako dobrovoľník v Dnepropetrovsku v Batalione Dneper-1 v pozícii veliteľa štvrtej roty. Za službu v rámci Antiteroristickej operácie (ATO) na Donbase Parasjuka na Ukrajine vyznamenali.

    Násilné vystupovanie nie je pre Parasjuka ničím zvláštnym. Napríklad na začiatku novembra 2015 bol protagonistom ďalšieho incidentu s prvkami fyzického a slovného násilia v súdnej sieni, kde malo dôjsť k pojednávaniu so zatknutým predsedom Úkropu Henadijom Korbanom.

    Podľa informácií médií sa Vasilij Pisnyj v súvislosti s telesným napadnutím obrátil na súd.

    - Reklama -