VIDEO Poskladali sa daňoví poplatníci na predvolebnú propagandu Smeru? Vieme, kto stojí za televíznou reklamou o eurofondoch

    0
    Televízny reklamný spot Dobré správy (Autor: Reprofoto, Youtube)

    Viacerí Slováci si počas sviatkov museli všimnúť dokopy štyri videá, v ktorých sa zo začiatku objaví malý chlapec alebo dievča oznamujúci radostnú správu, že vďaka eurofondom Slovensko rástlo. Postupne ho vystrieda o niekoľko rokov staršia osoba až nakoniec výborné správy zahlási dospelák. V závere spotov zaznie: „Vďaka eurofondom sme vyrástli. Až 80 percent verejných investícií tvoria prostriedky z EÚ. Vďaka nim sa Slovensko mení na vyspelú a modernú krajinu.”

    Eurofondy Spot

    Dnes už vieme, kto je za tým. Ekonomický analytik zo Siete Robert Auxt totiž upozornil, že spoty si objednal Ficov Úrad vlády za milióny eur od daňových poplatníkov. Smer tak získal dokonalú vianočnú predvolebnú kampaň.

    “DOBRÉ SPRÁVY na Vianoce, ktoré slaboducho ospevujú úspech implementácie EÚ fondov, sú skôr výsmechom a hanbou pre samotnú vládu a Európsku komisiu. Zaplatiť prime-time na najsledovanejšej televízii počas vianočných sviatkov, navyše krátko pred konaním volieb, s vysokou frekvenciou za 600 tisíc a celkovo 2,1 mil. eur pre skupinu médii nahráva divnému príbehu. Príbehu o tom, ako dobre naša vláda hospodárila v poslednom období,” napísal Auxt.

    V reklamách sa spomínajú iba pozitívne správy o eurofondoch. „Nič sa nehovorí o tom, koľko miliónov sa nestihlo využiť či spomenúť, koľko eurofondov skončilo vo vreckách skorumpovaných úradníkov,“ píšu Topky.sk

    - Reklama -