VIDEO Podporovateľ Donalda Trumpa dostal v deň inaugurácie nakladačku priamo pred kamerou CNN

    0
    Ilustračné foto: vlajka USA (Autor: pixabay.com)

    Štyridsiaty piaty prezident USA Donald Trump v piatok 20. januára prevzal úrad od Baracka Obamu. Časť Ameriky tento okamih s veľkou radosťou oslávila, časť hlasno demonštrovala proti novému prezidentovi. Niekde medzi týmito dvoma tábormi sa ocitol Richard Spencer, ktorý poskytol rozhovor pre stanicu CNN. Pokojne rozprával, keď tu zrazu k nemu priskočil maskovaný muž a dal mu poriadny úder päsťou do tváre. 

    „Bolo to úplne strašné,“ povedal Spencer CNN s tým, že je pripravený podať trestné oznámenie. Na občasné trenice so svojimi odporcami je vraj zvyknutý, ale útok za bieleho dňa ho šokoval. „Niektorí ľudia si asi myslia, že nie som človek a môžu ma kedykoľvek napádať,“ rozhorčil sa.

    Richard Spencer patrí k radikálnym Američanom, ktorí by podľa všetkého najradšej vyhostili z USA všetkých nebielych občanov. Súčasne však popiera, že by bol rasista. Pozornosti neušlo, že časopis Atlantic priniesol zábery priaznivcov krajnej pravice, ktorí v novembri, vrátane Spencera, oslavovali Trumpovo víťazstvo. Na počesť Trumpa zazneli aj nacistické pozdravy. 

    Keď v predvolebnej kampani počul Donalda Trumpa, ako sa vyjadruje o migrantoch, začal ho podporovať. Teraz sa podľa vlastných slov bojí, že Trump sa zasekne v riešení maličkostí a nepostaví sa zoči-voči tomu najväčšiemu problému – z pohľadu Spencera – migrácii.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -