VIDEO Pištoľou na novinárov. Nový klip Elánu vyvolal poriadny rozruch. Toto povedal Ráž pre Parlamentné Listy

    0
    Záber z videoklipu skupiny Elán k piesni Bulvárne krysy (Autor: ReproFoto YouTube)

    V texte novej piesne Bulvárne krysy sa o novinároch spieva ako o „obyčajných hnusných smradoch“ a objavuje sa text, že „je najvyšší čas na deratizáciu“.

    Videoklip je zameraný na bulvárnych novinárov, ktorí sú Rážovi neustále v pätách a znepríjemňujú mu život. Ráž preto s kapelou niekoľko novinárov unesie, nasadí im vrecia na hlavu a mieri na nich zbraňou.

    Zo zbraní sa napokon vykľujú plastové striekacie pištole, čomu sa celá kapela pred vystrašenými novinármi smeje.

    V  čase, keď na Slovensku neustále rezonuje téma vraždy novinára Jána Kuciaka, čelí Elán s novým klipom kritike. 

    Ráž o novinároch pre ParlamentnéListy.sk: Sú stále bulvárnejší

    Kritickým pohľadom na novinárov sa Ráž netajil ani v rozhovore pre ParlamentnéListy.sk, keď v roku 2016 o nich uviedol: „Nielen zjedia chlebíčky, spýtajú sa na to isté, ale aj publikujú to, čo som nepovedal. A posledné roky sa to stále zhoršuje. Sú stále bulvárnejší, stále akože morálnejší, ale ja sa bez záruky autorizácie jednoducho s nikým nebavím. Nehádžem ich ale do jedného vreca, sú medzi nimi aj dobrí ľudia, ako aj v iných brandžiach. Ale moja skúsenosť s médiami je katastrofálna. Mám pocit, že dlhé roky idú po mne a hľadajú len to zlé, čakajú, kým niečo poseriem, aby to mohli zverejniť s veľkými výkričníkmi. Zatiaľ je to ale medzi nami nerozhodne, zatiaľ je to dobré.” 

    Ráž ešte dodal, že “jednoducho uznávam len tých novinárov, ktorí vedia vymyslieť zaujímavú otázku. Nie také, aké som už počul 1500-krát”, pričom konkretizoval aj to, ktoré otázky novinárov sú z jeho pohľadu najotravnejšie.

    „Koľko máte rokov, ako sa máte, čo robíte, čo budete robiť… Ja žijem pre tento okamih. Čo bolo, si nepamätám, a čo bude – žijem len tri dni dopredu. Žijem tu a teraz. A každému radím, ži a nechaj žiť. A keď chceš zlepšovať tento svet, začni od seba,” spresnil Ráž v rozhovore pre náš portál.

    Celý rozhovor, ktorý Ráž poskytol pre ParlamentnéListy.sk, nájdete TU.

    autor: GG

    - Reklama -