VIDEO Pellegrini vyzval Fica na odchod z čela Smeru: Má poslednú možnosť neskončiť ako Mečiar či Dzurinda

    0
    podpredseda strany SMER - sociálna demokracia Peter Pellegrini počas tlačového brífingu k aktuálnej politickej situácii 26. mája 2020 v Bratislave (Autor: TASR)

    „Pán predseda má dnes poslednú možnosť, aby sa vyhol osudu Vladimíra Mečiara či Mikuláša Dzurindu, ktorému sa vždy vehementne bránil. A ak nechce tragicky naplniť ich heslo – stranu som si založil, stranu si aj zničím – je preňho dnes jedinečná možnosť, dať svojim odchodom strane nádej na lepšiu budúcnosť,” povedal Pellegrini s tým, že tak nepomôže len strane Smer-SD, ale aj politike sociálnej demokracie na Slovensku.

    Reagoval aj na Ficove dopoludňajšie vyjadrenie, že Smer-SD potrebuje nových ľudí, bojovníkov, ktorí nechcú len napĺňať svoje osobné ambície.

    „Sám priznáva, že sa mu už bojovať nechce ani v diskusiách, ani v parlamente. Smer-SD musí viesť líder, ktorý chce bojovať a ktorému to ľudia uveria,” podotkol Pellegrini s tým, že ak chce Fico “pomôcť Smeru a sociálnej demokracii na Slovensku, dozrel čas na jeho odchod z čela strany”.

    Ocenil, že sa s Ficom zhodujú na potrebe zmien, ktoré spravia zo Smeru-SD silnejšiu stranu, zároveň zdôraznil potrebu zvýšiť dôveryhodnosť strany.

    Poukázal na to, že už mesiace nerokovalo ich predsedníctvo a strana nevie zvolať ani pracovný snem. Na tlačovej konferencii s Pellegrinim stáli aj podpredsedovia Smeru-SD Richard Raši a Peter Žiga i členka predsedníctva Denisa Saková.

    Na snímke podpredsedovia strany SMER – sociálna demokracia zľava Peter Žiga, Denisa Saková, Peter Pellegrini a Richard Raši. Zdroj: TASR 

    V Smere-SD sa diskutuje o zmenách a o budúcnosti strany. Pellegrini už prejavil záujem kandidovať o post predsedu Smeru-SD. V nedávnom rozhovore pre TASR skonštatoval, že strana potrebuje generačnú výmenu. Nevylúčil ani odchod zo strany, zrejme by ho nasledovali aj viacerí spolustraníci. Chce novú a modernejšiu sociálnu politiku.

    - Reklama -