VIDEO Pellegrini mal čo vysvetľovať: Vy ste videli skladačku kokaínu?

    0
    Peter Pellegrini (Autor: Facebook/ Peter Pellegrini)

    Novým predsedom vlády, ktorý vo funkcii vystriedal Roberta Fica (Smer-SD), sa stal Peter Pellegrini (Smer-SD). Do funkcie ho vo štvrtok doobeda vymenoval prezident SR Andrej Kiska. Následne vymenoval aj ostatných členov nového kabinetu.

    Po vymenovaní sa začalo šíriť na internete video z pondelkovej tlačovky Pellegriniho s predsedom Mosta-Híd Bélom Bugárom, kde novému premiérovi pri vyberaní telefónu z vnútorného vrecka saka vypadol biely predmet. Dokonca sa začali viesť špekulácie, že išlo o drogy.

    K celej situácii sa vyjadril Peter Pellegrini na videu na sociálnej sieti Facebook počas spiatočnej cesty z Bruselu. „Milí priatelia, dnes sa pomaly končí môj prvý deň vo funkcii predsedu vlády Slovenskej republiky. Musím povedať, že bol fakt náročný. Som veľmi rád, že si ráno moje kolegyne a kolegovia prevzali z rúk pána prezidenta poverovacie dekréty a nová vláda môže začať od zajtra naplno makať. Dnes zasadala poslednýkrát predchádzajúca vláda a aj nová vláda, na ktorej sme schválili programové vyhlásenie vlády, s ktorým sa budeme uchádzať v parlamente o vyslovenie dôvery. Krátko po zasadaní vlády som odletel na svoj prvý summit do Bruselu,“ priblížil svoj deň včera večer Pellegrini.

    „Bude ešte chvíľu trvať, kým vysvetlím a dokážem kolegom z európskych krajín, že Slovensko nie je žiadnou čiernou dierou v strede Európy, ale že je to jedna úspešná krajina, ktorá má svoje dobré postavenie v stredoeurópskom regióne. Mal som tú česť spoznať mnohých premiérov a prezidentov EÚ a hovoril som aj s prezidentom Junckerom,“ dodal.

    Pellegrini zároveň poďakoval všetkým za podporu a vyjadril sa aj k spomínanému videu. „Chcem vás všetkých upozorniť, aby ste si dávali pozor, pretože toto je naozaj špáradlo, ktoré môžete zohnať v hociktorej reštaurácii. Musím sa vám priznať, že ja som ešte nikdy v živote žiadnu skladačku kokaínu nevidel. Vy ste ju videli?“ spýtal sa na záver nový premiér.

    - Reklama -