VIDEO Pápež sa stíska s gejmi. Nové pomery vo Svätej stolici?

    0
    Pápež František sa súkromne stretol so svojím dávnym priateľom z Argentíny, ktorý už 19 rokov žije v USA v homosexuálnom zväzku (Autor: SITA)

    Yayo Grassi, ktorý sa netají svojou homosexuálnou orientáciou, priviedol na stretnutie s pápežom v priestoroch apoštolskej nunciatúry svojho partnera Iwana Bagusa a niekoľko ďalších priateľov. CNN zverejnila aj video, ktoré ukazuje zvítanie Františka a Grassiho “vrelým objatím”.
    V rozhovore pre CNN Grassi povedal, že stretnutie zorganizoval osobne s pápežom elektronickou poštou ešte niekoľko týždňov pred jeho plánovanou návštevou USA.

    “Tri týždne pred cestou mi zatelefonoval a povedal, že by ma veľmi rád objal,” povedal Grassi.
    Pápež František vyučoval v rokoch 1964-65 dnes 67-ročného podnikateľa Grassiho literatúru a psychológiu na katolíckej strednej škole v argentínskom Santa Fé. Grassi, ktorý sa vyhlasuje za ateistu, sa presťahoval do USA v roku 1978. Tvrdí, že František o jeho orientácii vie už dávno a nikdy ho za jeho homosexuálny vzťah neodsúdil. Na videu František hovorí, že si pamätá, ako sa stretol s Grassiho partnerom v Ríme.

    Grassiho sa s Františkom stretol 23. septembra, deň predtým, ako sa pápež stretol s úradníčkou Kim Davisovou z Kentucky, ktorá strávila šesť dní vo väzení za to, že odmietla vydať párom rovnakého pohlavia potvrdenie o sobáši.

    Vatikán medzičasom vyhlásil, že stretnutím s Davisovou František nechcel vyjadriť podporu jej prípadu.
    “Pápež nešiel do detailov situácie pani Davisovej a stretnutie s ňou nemá byť považované za formu podpory jej pozície v jednotlivých a ani komplexných aspektoch,” vyhlásil hovorca Vatikánu Federico Lombardi.

    Hovorca stretnutiu s Davisovou nepripisoval zvláštny význam. “Takéto krátke stretnutia sa vyskytujú počas všetkých pápežských ciest a súvisia s pápežovou charakteristickou vľúdnosťou a prístupnosťou. Jediná skutočná audiencia, ktorú pápež na nunciatúre poskytol, bola pre jedného jeho bývalého študenta s rodinou,” dodal pápežov hovorca.

    - Reklama -