VIDEO Oslavujú zverstvá v Paríži a chystajú sa na ďalšie. Zasiahneme tentokrát srdce Francúzska

    0
    Militanti z Islamského štátu (Autor: SITA)

    Po pravej ruke Korán, po ľavej samopal. Tak vyzerá ostatné video, ktoré zverejnil  Daeš, teda takzvaný Islamský štát. Sú na ňom dokopy traja bojovníci, ktorí hovoria po francúzsky. Z útokov a ďalších plánov majú očividnú radosť. Varujú pred útokmi na krajiny, ktoré bombardujú Sýriu.

    Chvália iných teroristov

    Video nielen oslavuje zverstvá, ale varuje aj pred ešte väčšími násilnosťami voči Francúzsku. Bojovníci tvrdia, že útoky vykonali ako pomstu za utrpenie moslimov vo francúzskych rukách, informuje Mirror. Trojica chváli aj dávnejšie útoky Mohammeda Meraha v roku 2012 a Ameda Coulibalyho v januári 2015.

    Merah zaútočil v roku 2012 na francúzskych vojakov moslimského vyznania a na židovských civilistov. Stalo sa tak v Montaubane a v Toulouse. Jeho motiváciou bola účasť francúzskych vojakov na vojne v Afganistane a odveta za židovské vraždenie žien a mužov v Palestíne.

    Ahmed Coulibaly je teroristom zodpovedným za smrť piatich ľudí, policajtky a štyroch rukojemníkov, v obchode s kóšer potravinami, čo sa stalo v začiatkom tohto roku, keď iní teroristi vyvraždili redaktorov satirického magazínu Charlie Hebdo.

    Víťazstvo Alaha

    Islamisti sa vo videu už tento týždeň vyhrážali. Tvrdili, že ďalšie útoky podniknú vo Washingtone, vzhľadom na ústrednú úlohu Američanov pri náletoch. Dodali tiež, že teroristi z Islamského štátu prídu do Európy s nástražnými výbušninami.

    K piatkovým útokom militant povedal, že „je to víťazstvo pre Alaha a dôkaz toho, že Alah je mocný“. „Vďaka nemu sa cítim dobre v mojom srdci. Mnoho kafirov (neveriacich – pozn. red.) bolo mŕtvych. Zabíjajú moslimov v Sýrii alebo inde vo svete džihádu,“ dodali islamisti.


     

    - Reklama -