VIDEO Obama alias šašo. Svetom sa šíri paródia na jeho podlízavé nadbiehanie moslimom

    0
    Americký prezident Barack Obama (Autor: SITA)

    „Prišiel som do Káhiry, aby sme položili základy nových vzťahov medzi Spojenými štátmi a moslimským svetom, založené na vzájomnom rešpekte,“ hovorí americký prezident a nasleduje prestrih na zhromaždenie tisícov moslimov, ktorí vykrikujú heslo: „Smrť Amerike“. Obama ďalej pokračoval vo chválospevoch o spolužití moslimov a západnej civilizácie, ktoré je z jeho pohľadu založené na zhodných princípoch spravodlivosti (strih na zábery z popravy priamo na ulici mesta ovládaného bojovníkmi Islamského štátu), tolerancie (strih na zhadzovanie obvineného moslimského homosexuála z výškovej budovy) a dôstojnosti ľudského života (strih na upaľovanie zajatcov zaživa v klietke, uskutočňované bojovníkmi ISIS).

    Obama ďalej hovorí s nadšením a iskrou v oku o vzťahoch medzi Západom a islamom, ktoré sú podložené dlhými stáročiami vzájomnej spolupráce a koexistencie, čo dokladajú autori satirického videa po svojom. Najprv vidíme mapu zobrazujúcu prvú križiacku výpravu, potom obal knihy, ktorá rekapituluje teroristické útoky moslimov v Amerike od roku 1801 a pomník postavený obetiam leteckého atentátu nad škótskym Lockerbie. V snahe zavďačiť sa svojim hostiteľom Obama priznal moslimom autorstvo vynálezu magnetického kompasu ako nástroja určeného na lepšiu navigáciu. V satirickom videu sa však správne uvádza, že kompas bol vlastne vynájdený v Číne mnoho stoviek rokov pred vznikom islamu.

    Obama chybil aj v momente, keď tvrdil, že v moslimskom svete bolo vynájdené pero na písanie a kníhtlač. Pero bolo vynájdené dlho pred vznikom islamu a kníhtlač uzrela svetlo sveta na území dnešného Nemecka. Americký prezident pripisuje moslimskému svetu tiež odhalenie tajomstva, ako sa šíria choroby a ako sa dajú v princípe úspešne liečiť. Pritom za „otca medicíny“ sa vo všeobecnosti pokladá grécky učenec Hippokrates. Všetky tieto Obamove omyly sú sprevádzané zvučkou, ktorá nasleduje po neúspešnej odpovedi účastníka znalostnej súťaže. Autor satirického videa sa tiež vysmieva Obamovej chvále „nadčasovej moslimskej hudby a poézie“. „Počuli ste azda niekedy o nejakom svetovo preslávenom moslimskom skladateľovi?“

    Obamova snaha zalichotiť svojim moslimským hostiteľom v jeho káhirskom prejave priniesla aj mnoho ďalších omylov a lží. Americký prezident ďalej napríklad tvrdil, že v moslimskom svete sa prvýkrát použil v architektúre oblúk a že moslimovia vynašli kaligrafiu. Po pasáži, v ktorej americký prezident chváli náboženskú toleranciu v moslimskom svete, nasleduje úryvok z videa, ako moslimovia ničia náhrobky na cintoríne vo Veľkej Británii. Keď Obama hovorí o obohatení, ktoré údajne priniesli moslimovia Spojeným štátom, vidíme vo videu moslimského rečníka, ktorý si priamo v uliciach nemenovaného amerického mesta otiera na verejnosti svoju obuv o americkú zástavu, pohodenú na zemi.

    - Reklama -