VIDEO OĽaNO zverejní pavúka ľudí. Matovič takto varuje policajného šéfa

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    Podľa Matovičových informácií je na NAKA ešte 13 ľudí, ktorí sú napojení na nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Líder hnutia OĽaNO to povedal vo štvrtok na tlačovej konferencii.

    Reagoval tak na zadržanie bývalého riaditeľa spravodajskej jednotky finančnej polície Pavla Vorobjova a zástupcu riaditeľa národnej jednotky finančnej polície Milana Mihálika. Tí mali neoprávnene lustrovať novinárov.

    Matovič odporučil policajnému prezidentovi, aby pomocou detektora lži zistil, ktorí ľudia slúžia Bödörovi. Ak do pár týždňov “nevyčistí NAKU od kolaborantov a sluhov”, OĽaNO zverejní pavúka ľudí, ktorí sú v NAKA a sú napojení na mafiu.

    Matovič potvrdil, že hnutie na ňom už pracuje. “Máme dôkaz o tom, že vládna koalícia vydala spravodlivosť napospas mafii, sprivatizovali policajný zbor v prospech mafie,” tvrdí Matovič.

    Policajti z Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR zadržali Vorobjova, Mihálika a ešte jedného policajta pre podozrenie z neoprávnených lustrácií Jána Kuciaka a ďalších novinárov.

    V kauze lustrácie Kuciaka a ďalších novinárov začal vyšetrovateľ trestné stíhanie ešte v apríli tohto roku pre prečin zneužívania právomocí verejného činiteľa a prečin neoprávneného nakladania s osobnými údajmi, ozrejmil vtedy rezort vnútra.

    - Reklama -