VIDEO Nie problémy, ale riešenia je to, čo bude rozhodovať. Bývalý šéf RTVS Mika bude ako nezávislý kandidovať na primátora Bratislavy

    0
    Václav Mika (Autor: TASR)

    Mika je presvedčený, že nadišiel ten správny čas, aby hlavnému mestu a Bratislavčanom splatil všetky príležitosti a šance, ktoré tu dostal. “Viem, že chcem pracovať priamo pre ľudí s tými najlepšími profesionálmi, ktorí to cítia rovnako. Chcem riešiť problémy Bratislavčanov, ale najmä veľké príležitosti, ktoré hlavné mesto má, skonštatoval.

    Riešenie kľúčových problémov

    Ako tvrdí, má snahu zabojovať o to, aby Bratislava nemusela riešiť len svoje problémy, ale aby aj naplno využívala svoj potenciál. Taktiež, aby fungovala a bola spravovaná i financovaná skutočne ako hlavné mesto. “Nie problémy, ale riešenia je to, čo bude rozhodovať a ja som bol vždy človek, ktorý problémy skôr rieši ako o nich hovorí,” tvrdí Mika, ktorý v minulosti riadil aj súkromnú televíziu Markíza či Rádio Expres. Jeho volebný program bude postavený na riešeniach kľúčových problémov Bratislavy, ale aj ťažkostí bežných ľudí, ktoré sa dajú vyriešiť rýchlo.

    Zdroj: Facebook PL.sk

    Mika deklaruje, že bude kandidovať ako nezávislý kandidát bez politickej podpory. “Neprijmem podporu od politického subjektu. Ak ma podporia jednotlivci, s tým problém nemám,” podotkol. Svoju kampaň si chce z väčšej časti financovať sám. Zriadil si však aj transparentný účet. Ako však upozornil, neprijme a vráti dar každému, ktorý mal alebo má obchodný vzťah s hlavným mestom, mestskými časťami či s akýmikoľvek ich firmami a organizáciami. Taktiež vráti dar tomu, kto mal obchodný vzťah s RTVS v čase, keď jej Mika šéfoval.

    Kto už ohlásil kandidatúru?

    Kandidatúru na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách zatiaľ ohlásil architekt a hudobník Matúš Vallo. Starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva, ktorý má podporu opozičných OĽaNO, SaS a Sme rodina. Kresťanskodemokratické hnutie postaví vo voľbách ako kandidátku na bratislavskú primátorku Caroline Líškovú.

    O post primátora hlavného mesta zvažuje zabojovať starosta bratislavskej Záhorskej Bystrice Jozef  Krúpa. O tom, akým spôsobom sa zapojiť do komunálnych volieb, rozmýšľa tiež bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa podľa vlastných slov ešte nezaoberá svojou kandidatúrou.

    - Reklama -