VIDEO Nemá zmysel stále vyplakávať. SaS je pripravená, tvrdí Sulík

    0
    Na snímke R. Sulík, L.Ď. Nicholsonová, I. Matovič (Autor: FB R. Sulík)

    SaS je pripravená

    “Strana Sloboda a Solidarita je pripravená ísť do zmysluplnej koalície s nespochybniteľným lídrom. Ja osobne takéto ambície nemám. Rokovania sa uskutočňujú, ale k dátumom, miestam, zúčastneným osobám, a najmä k obsahu sa vyjadrovať nebudem,” uviedol Sulík.

    Sulík ešte minulý týždeň zdôrazňoval, že SaS pôjde do volieb samostatne. Informoval zároveň o tom, že strana sa pridá k dohode o neútočení, ktorú podpísali mimoparlamentné KDH, koalícia Progresívne Slovensko (PS)-Spolu a ku ktorej sa pridala aj neparlamentná strana Za ľudí.

    SaS opustili viacerí členovia

    SaS v októbri opustili viacerí členovia, medzi nimi aj podpredsedovia SaS Jana Kiššová či Ľubomír Galko. Stranu opustili po tom, ako na nominačnom kongrese strany schválili Sulíkov návrh kandidačnej listiny do volieb, na ktorom osobnosti okolo Galka nefigurovali. Na nominačnom kongrese zároveň hlasovaním vylúčili zo strany dovtedajšiu predsedníčku poslaneckého klubu SaS Natáliu Blahovú.

    Po odchode členov strana začala naberať nových. Straníkmi sa stal napríklad súčasný podpredseda Národnej rady (NR) SR Martin Klus či predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Do volieb bude za stranu kandidovať napríklad z čísla dva aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová či vedec a neúspešný kandidát na prezidenta Robert Mistrík. Tomu Sulík dokonca v lete ponúkol miesto predsedu a lídra, Mistrík to však neprijal.

     

    - Reklama -