VIDEO Naštvaný Kollár o oddlžovaní nemocníc: Už sme to raz robili a stále si musíme nosiť toaleťák

    0
    Boris Kollár (Autor: TASR)

    Nemocnice dostanú zo štátnych aktív peniaze na dlhy, ktoré vznikli do konca minulého roka, najviac však 585 miliónov eur. Drucker poukázal na to, že finančná stabilizácia je nevyhnutná. Keby k nej nedošlo, ohrozila by sa tým podľa neho dostupnosť zdravotnej starostlivosti aj majetok štátu. Dlh v zdravotníctve vlani narástol na 647,24 milióna eur.

    Nemocnice sa v minulosti oddlžovali už viackrát. Dlh v zdravotníctve napriek tomu vlani narástol na 647,24 milióna eur. Najviac, 547,16 milióna eur, dlhujú štátne univerzitné a fakultné nemocnice. Viac sme o tom písali TU.

    Do nemocníc si musíme nosiť toaletný papier

    S oddlžovaním nesúhlasili viacerí opoziční poslanci. Proti návrhu sa postavil aj predseda Sme rodina Boris Kollár. „Myslíme si, že je absolútne nekoncepčné stále do nemoty oddlžovať nemocnice a vytvárať tie isté chyby a dlhy. Je neprípustné prísť do parlamentu, predložiť návrh, odsúhlasiť ho a opäť oddlžiť nemocnice,“ kritizoval v rozprave predkladaný návrh zákona Kollár.

    „Čo sa zmenilo? Už sme predsa oddlžovali tieto nemocnice a ja mám pritom pocit, že sa zdravotná starostlivosť nezvýšila. Rovnako si musíme nosiť toaletný papier do nemocnice. Ako sa zvýšila oddlžovaním starostlivosť? Nijako. Chýba mi tu koncepcia toho, ako tomuto stavu zabrániť. Toto nie je riešenie,“ povedal Kollár s tým, že je presvedčený o tom, že nemocnice sú zle manažérsky riadené.

    - Reklama -