VIDEO Na verejnosť uniklo amatérske video zo zásahu v Saint-Denis

    0
    Policajný zásah v Paríži (Autor: Twitter)

    Zadržaní siedmi teroristi údajne plánovali útok na parížsku obchodnú štvrť La Défense, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroje blízke policajným vyšetrovateľom. Úrady zatiaľ túto informáciu nepotvrdili.

    Operáciu protiteroristickej polície a elitnej jednotky Raid dnes nadránom sprevádzali streľba a explózie. Cieľom razie bol Belgičan marockého pôvodu Abdelhamid Abaaoud, ktorý je považovaný za organizátora piatkových teroristických útokov. Ten mal byť zabarikádovaný v jednom z bytov.

    Na internet medzitým preniklo aj video zo zásahu. Na amatérskych záberoch natočených na mobilný telefón z jedného z priľahlých domov je vidieť zatknutie dvoch podozrivých. Na prvom zábere je vidieť jedného z mužov obkľúčeného policajnou jednotkou. V druhej časti videa vidno policajta kľačiaceho na chrbte druhého zadržaného.

    Záťah si údajne vyžiadal najmenej dvoch mŕtvych z radov podozrivých, z ktorých jedna je samovražedná atentátnička, ktorá sa sama odpálila krátko po začiatku policajného útoku na byt. Pri tomto výbuchu navyše nešťastne zomrela policajná fena Diesel. Troch ľudí, ktorí sa tu tiež ukrývali a ktorých identita zverejnená zatiaľ nebola, bezpečnostné jednotky zatkli v byte. Neďaleko bytu polícia zadržala ďalších dvoch ľudí.

    Amatérske video z policajného zásahu v Saint-Denis. (Zdroj: Dailymail.co.uk)

    - Reklama -