VIDEO Most ide tvrdo po Jankovskej. Toto odkazujú bugárovci bývalej štátnej tajomníčke aj polícii

    0
    Na snímke Monika Jankovská (SMER-SD) skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) VII. volebného obdobia 23. marca 2016 v Bratislave. (Autor: TASR)

    Medializovanú údajnú komunikáciu Mariana Kočnera a Jankovskej považuje strana za “mimoriadne závažné informácie”. Spoločnosť má podľa Mosta-Híd právo vedieť, či sú tieto informácia pravdivé.

    “Preto by orgány činné v trestnom konaní mali urýchlene konať a ak vyšetrenie dokáže pravdivosť týchto informácií, vzniesť obvinenie voči tejto osobe a postaviť ju pred súd,” povedala hovorkyňa strany Klára Debnár.

    Gábor Gál z Mostu sa k situácii vyjadril ako šéf rezortu spravodlivosti v rovnakom duchu ako jeho strana. 

    Dodal, že popisované skutky nezakladajú disciplinárne ani morálno-etické previnenie, ale „vážne podozrenie zo spáchania trestného činu“.

    Vo videu, ktoré zdieľal na sociálnej sieti, sa pred novinármi vyjadril, že nerozumie tomu, prečo  Jankovskú ešte neobvinili.

    „Ak je pravdou to, že tieto prepisy sú poskytnuté médiám z trestných spisov, a teda nimi disponujú orgány činné v trestnom konaní, mali by okamžite vzniesť obvinenie,” hovorí Gál.

    Z údajnej komunikácie medzi Kočnerom a Jankovskou, ktorú opisuje Denník N, vyplýva, že mali spoločne ovplyvňovať sudcov, ktorí rozhodovali v kauzách zmeniek TV Markíza, kým boli iba civilným sporom.

    Civilné konanie o zmenkách bolo prerušené po tom, ako boli Kočner a Pavol Rusko obžalovaní z ich falšovania a marenia spravodlivosti. Jankovská autenticitu tejto komunikácie odmieta.

    - Reklama -