VIDEO Mláti poľských nacionalistov, ochraňuje pochody homosexuálov. Neuveríte, ako vyzerá švédska verzia známeho komiksu

    0
    LGBT pochod (Autor: TASR)
    Švédsky Fantóm (the Phantom), ktorý s dúhovou vlajkou bije poľských ultranacionalistov, bol v tomto prípade nápad autora Philipa Maddena, ktorí žije v Poľsku a založil príbeh najnovšieho dielu komiksu na tom, čo sa podľa neho deje v krajine. 
     
    Podľa editora komiksu, ktorý sa vo Švédsku volá Fantomen (Fantóm), Mikaela Sola je použitie dúhovej vlajky LGBTI komunity peknou symbolikou. „Myslím, že je z toho pekná symbolika v spojení s pestrofarebnou vlajkou, znázorňujúcou toleranciu v boji proti bezfarebnému šedivému zloduchovi, ktorý predstavuje intoleranciu. Chápem, že titulná stránka je preto kontroverzná, ale občas sa musíte tváriť sebaisto a stáť si za svojou voľbou,“ tvrdí Sol. 
     
    Editor švédskej verzie amerického komiksu uviedol, že očakával takéto reakcie a jedna prišla od stanice Telewizja Republika, ktorá na svojom anglickom kanáli Poland Daily ostro kritizovala vydanie komiksu. 
     
    Poland Daily v reakcii na sociálnej sieti prikladá krátke video a posmešne porovnáva nové vydanie švédskeho Fantóma k internetovému antihrdinovi Kapitán Švédsko (Captain Sweden), ktorý slúži ako výsmech bojovníkom za prehnanú sociálnu spravodlivosť. Captain Sweden je na internete zobrazovaný ako „superhrdina“ v kostýme zo švédskej vlajky, ktorý dopĺňajú ženské sieťované pančuchy.  
     

    - Reklama -