VIDEO Miloš Zeman povedal na chodbe krutý vtip. A Kalousek siahol po silnom vyhlásení

    0
    Český prezident Miloš Zeman (Autor: TASR)

    Redaktor webu Seznam.cz sledoval prezidenta Zemana v kuloároch Poslaneckej snemovne s kamerou (alebo s telefónom s kamerou), takže mohol ľuďom, ktorí sledujú jeho twitterový účet, ponúknuť zaujímavé „historky zo zákulisia“.

    Prvú z nich nazval: „Miloša Zemana v Poslaneckej snemovni, kam prišiel prezident obhajovať štátny rozpočet, uvítal Tomio Okamura so šéfom komory Vondráčkom. Chlapci z Barrandova.“ Vo videu je prezident s predsedom Vondráčkom, ako na chodbe sedia pri stolíku, a počas čakania na začiatok schôdze s nimi hovorí podpredseda Poslaneckej snemovne Tomio Okamura.

    Česká hlava štátu vo videu zverejnenom redaktorom Dolejším práve komentuje svoj zdravotný stav: „Tie nohy, s tým už asi nič neurobím.“

     

     

    Zdroj: Twitter / Václav Dolejší

    Zaujímavejšie je druhé video natočené pri prezidentovom odchode. Miloš Zeman sa v ňom priateľsky zhovára s hlúčikom novinárov. A rozpráva im kreslený vtip, ktorý o sebe videl na internete.

    „Pred chvíľou mi priniesli krásnu fotografiu. Tá fotografia je krásna preto, že som na nej ja. A z tej fotografie vychádza bublina a tam je napísané: Mám rád novinárov. Možnože ich pozvem na večeru na saudskoarabské veľvyslanectvo.“

     

     

    Zdroj: Twitter / Václav Dolejší

    Na záver dodal: „Prajem vám napriek tomu pekný deň.“ A opustil Poslaneckú snemovňu.

    Na vec reagoval aj predseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. „Zmysel pre humor azda mám, ale tu sa končí sranda. Nie je to prvýkrát, čo prezident republiky tak či onak verejne blúzni o likvidácii novinárov. V kontexte so zločinmi surových vrážd, ktoré sa každoročne na novinároch páchajú, je to odporné a neprijateľné. Rovnako ako Zeman sám,“ uviedol na Twitteri.

     

     

    Zdroj: Twitter / Miroslav Kalousek

    - Reklama -