VIDEO Migranti na mecedónskych hraniciach zmastili policajtov. Chceli ísť na Západ

    0
    Napadnutí policajti (Autor: ReproFoto: youtube)

    Na grécko-macedónskych hraniciach je v týchto dňoch horúco. Po tom, ako Macedónsko pred zhruba dvomi týždňami oznámilo, že do krajiny púšťa len utečencov z krajín, kde sa bojuje, a teda zo Sýrie, Afganistanu a Iraku, nastal na hraniciach chaos.

    Tieto obmedzenia sa vôbec nepáčia migrantom z Iránu či afrických krajín. Na hranici uviazli v špinavých stanových táboroch stovky migrantov z Pakistanu a Iránu, ktorých Macedónsko považuje za ekonomických imigrantov.  Tí sa pokúsili prekročiť hranice násilím a musela proti nim zasiahnuť polícia slzným plynom. Migranti po policajtoch zase vykrikovali a hádzali kamene.

    Migranti útočia na macedónskych policajtov. (Zdroj: YouTube.com)

    Macedónske úrady sa takto pokúšajú „preosiať“ vyložene ekonomických imigrantov z krajín, kde sa nebojuje. Boli k tomu prinútené potom, keď podobné opatrenia prijali ďalšie krajiny na migračnej trase Slovinsko, Chorvátsko a Srbsko.

    Macedónska armáda začala v pondelok stavať ďalšiu časť plotu na hranici s Gréckom. Z plánovanej asi 50-kilometrovej bariéry, ktorou chce krajina regulovať prúd migrantov, je zatiaľ dokončených zhruba osem kilometrov, napísala agentúra APA.

    - Reklama -