VIDEO Matovič tvrdo atakoval Tomáša v živom vysielaní. Pozrite sa, ako ho nazval

    0
    Zľava Igor Matovič a Erik Tomáš v diskusnej relácii RTVS (Autor: RTVS)

    Igor Matovič (OĽaNO) zdôrazňuje, že ak chce voľby vyhrať opozícia, musí sa spojiť. Koalícia Progresívne Slovensko (PS)-Spolu a Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) podľa neho rokujú len o registrovaných partnerstvách.

    Na stretnutie OĽaNO podľa Matoviča viackrát pozývalo zástupcov všetkých týchto politických subjektov, avšak tí ho odmietli. Predseda hnutia OĽaNO zakladá novú kresťanskú platformu, avšak pripúšťa koalíciu s KDH.

    „Opozičným stranám som povedal, že keď chceme vyhrať voľby, v prvom rade nestrašme ľudí,“ tvrdí Matovič.

    O Kočnerovi

    Poslanci Smeru-SD podľa neho ľuďom nahovárajú, že pravicová vláda im zoberie všetky príspevky, bude súhlasiť s migračnými kvótami, zavedie registrované partnerstvá, adopcie detí homosexuálmi a uvoľnenú drogovú politiku, nič z toho však líder OĽaNO urobiť nechce.

    Podľa neho treba aj podať pomocnú ruku menšinám.

    Tomáš zopakoval, že Matovič sa doteraz neospravedlnil za svoje stretnutie s obvineným Marianom Kočnerom.

    Matovič reagoval, že nemá dôvod, keďže s ním nerobil žiadny biznis a pred niekoľkými rokmi sa s ním stretol len preto, lebo Kočner mu napísal, že má informáciu o závažnom porušení zákona.

    O daniach

    Poslanec Smeru-SD doplnil, že Matovič podľa polície i daňových úradov ako podnikateľ okradol štát na daniach. Matovič tvrdí, že to nie je pravda a na daniach a odvodoch zaplatil 500 miliónov slovenských korún.

    Na margo štátneho rozpočtu Tomáš hovorí, že tento rok vyrovnaný nebude, no nie je to žiadna tragédia. „Objavili sa nám vyššie výdavky týkajúce sa zdravotníctva a poľnohospodárstva,“ uviedol Tomáš.

    Dôležitými faktormi sú podľa neho aj colná vojna, brexit a ochladzovanie ekonomiky na celom svete. Hospodársky rast Slovenska tiež klesol, avšak stále je vyšší ako priemer Európskej únie.

    O štátnom rozpočte

    Tento týždeň vláda schválila zvýšenie rodičovského príspevku a ďalšie sociálne opatrenia. „Minister financií navrhol rezortom opatrenia, ktorými môžu ušetriť 200 miliónov eur,“ vysvetlil Tomáš, ako bude vláda hľadať zdroje pre pokrytie týchto výdavkov.

    Návrh nového rozpočtu podľa neho vláda dostane do 9. októbra a schváliť ho musí do 15. októbra.

    Podľa Matoviča bude v nasledujúcom roku deficit štátneho rozpočtu približne 250 eur na jedného človeka a je to preto, lebo štátne inštitúcie na Slovensku rozpočet vykrádajú.

    „Každý rok podvodníci spriaznení so štátom na DPH nezaplatia celkovo 2,3 miliardy eur,“ tvrdí Matovič. Preto chce lepší výber daní a to, aby štát išiel po krku podvodníkom.

    Politici hodnotili diskusiu na Facebooku

    Diskusia politikov bola tvrdá, padali v nej výrazy typu “vyoperovaná hanba” , “okydával” a podobne. Tomáš sa opakovane ospravedlňoval divákom v priamom prenose za štýl, akým sa debata uberala. 

    Po konci reálácie ju na sociálnej seti zhodnotil ako prvý Matovič.

    “Mám za sebou debatu v O 5 minút s Goebbelsom Smeru Erikom Tomášom. Naschvál som si nezobral žiadne papiere a pero, aby som mohol sledovať výraz jeho tváre … on sa pri akomkoľvek klamstve ani necukne, nič, úplne nič, s kamennou tvárou to súka rad radom. Peknú nedeľu,” napísal líder OĽaNO svojmu publiku.

    Mimochodom, za Goebbelsa Smeru Matovič Tomáša označil aj v živom vysielaní.

    Tomáš svoju reakciu postavil na fotografii s rodinou, pričom podčiarkol, že po času strávenom v televíznom štúdu s Matovičom mu príde vhod psychohygiena.

    “Po súboji so súperom akým je Igor Matovič potrebujete nutne psychohygienu. Najlepšia je v kruhu rodiny, zvlášť keď nás z východu prišli pozrieť moji rodičia. Dnešná diskusia O 5 minút 12 v RTVS bola opäť tvrdá, ale s Matovičom sa inak nedá a ja si súpera nevyberám. Želám ešte pokojnú nedeľu,” zdôraznil poslanes Smeru.

    - Reklama -