VIDEO Matovič ponúka na kandidátke miesto Rómom, Rusínom i Maďarom, k rokovaciemu stolu pozýva aj SMK

    0
    Na snímke zľava poslanci za OĽaNO Martin Fecko, Igor Matovič, Ján Marosz a Eduard Heger (Autor: TASR)

    Slovenskí vlastenci

    Obyčajní zdôraznili, že menšiny majú na Slovensku približne 17-percentné zastúpenie, ale ich zastúpenie v NR SR môže byť nulové. Rovnako si podľa Matoviča v hnutí uvedomujú, že výsledky budúcoročných volieb môžu byť tesné.

    “Ak sme úprimní slovenskí vlastenci, tak nám musí záležať na tom, aby sa na Slovensku mal dobre nielen slovenský národ, ale aj všetky národnostné menšiny, ktoré spolu s nami toto spoločenstvo vytvárajú. Z toho dôvodu vytvárame tento priestor na našej kandidátke pre tieto tri národnostné menšiny,” komentoval Matovič s dôvetkom, že OĽaNO zároveň pozýva k rokovaciemu stolu zástupcov SMK, pretože táto strana stála “vždy na správnej strane”.

    Spoluprácu by nevylúčil ani v prípade vzniku strany Zsolta Simona.

    Matovič v pondelok tiež zopakoval, že hnutie OĽaNO nepôjde do vlády, ktorá by mala v pláne prijať registrované partnerstvá, adopcie detí pármi rovnakého pohlavia, uvoľniť drogovú politiku, zrušiť sociálne istoty, alebo zmeniť postoj Slovenska k nelegálnej migrácii.

    Vylúčením kontroverzných tém podľa Matoviča opozícia zoberie Smeru-SD tromfy, ktorými by voličov strašil. Opätovne vylúčil spoluprácu so stranami Smer-SD, SNS a ĽSNS. Berie na vedomie, že s ním PS – Spolu a KDH nechcú spolupracovať, považuje však za férové, aby vedeli, aké sú ich podmienky.

    Cieľom podmienok je podľa OĽaNO, aby demokratická opozícia vyhrala voľby. V najbližších týždňoch plánuje hnutie predstaviť ďalšie kroky, ktoré by mali k tomuto cieľu viesť.

     

    - Reklama -