VIDEO Matovič medzi klobásami, Danko chválil slovenské krevety a Blanár varil kapustnicu. Politici už kampaňujú

    0
    Na kombosnímke zľava Juraj Blanár a Ladislav Kamenický na kapustnici vo Vrakuni, Andrej Danko v nitrianskom výstavisku a Igor Matovič v Nových Zámkoch (Autor: Facebook/PL.sk)

    Slovenskí politici boli v sobotu v teréne. Na sociálnych sieťach sa pochválili, kde sa boli ukázať. Andrej Danko, Igor Matovič aj Juraj Blanár so svojimi straníckymi kolegami napriek nepriaznivému počasiu vyrazili medzi ľudí.

    “Skláňam sa pred šikovnosťou všetkých slovenských potravinárov, kuchárov či pekárov, ktorí nám denno-denne prinášajú na stôl kvalitné jedlo. V rámci prehliadky jedného z najväčších kulinárskych sviatkov na Slovensku som okrem zdobenia čokolády ochutnal aj slovenské krevety,” takto opísal vo svojom statuse Danko atmosféru, ktorú si bol vychutnať v nitrianskom výstavisku.

    Danko tvrdí, že slovenké krevety ochutnal prvýkrát v živote. “A poviem vám, že sú fantastické,” uviedol ešte v tlačovej správe, pričom vysvetlil, že krevety pochádzajú z farmy pri Trenčíne a môžu ich tam chovať vďaka “jedinečnej technológii,” s ktorou “došli na Slovensko ľudia z Ruska.”

    “Som veľmi rád, že si vybrali práve náš štát, aby sa tu vybodovala táto unikátna farma,” povedal po ochutnávke Danko.

    Šéf SNS pridal aj fotografie, na ktorých nechýbajú ani jeho jeho stranícke kolegyne, šéfka agrorezortu Gabriela Matešná či poslankyňa NR SR Eva Antošová.

    Podpredseda Smeru Juraj Blanár v sobotu okrem politikej diskusie stihol aj kapustnicu v bratislavskej Vrakuni.  

    “Skvelá sobota vo Vrakuni, kde sa tím strany SMER-SD zapojil do súťaže vo varení kapustnice. Podnetné stretnutia, zaujímavé diskusie, šikovní ľudia. Ani dážď nás neodradí,” pochvaľoval si Blanár na sociálnej sieti. 

    Podľa fotografií, ktoré k statusu pripojil je zrejmé, že súčasťou “kapustnicového tímu” Smeru bol aj šéf rezortu financií Ladislav Kamenický.

    Predseda opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič si zase podľa všetkého v sobotu vyrazil do Nových Zámkov na tamojší klobásový festival Klobfest.  Samotný Matovič sa tým síce na facebooku nepochválil, informovali o tom za neho však iní. 

    Na jeho “stenu” na sociálnej sieti pribudli odkazy, z ktorých je jasné, že na festivale v Nových Zámkoch malo hnutie, ktorému šéfuje, pomerne silné zastúpenie.  “OĽANO – v Nových Zámkoch na Klobfeste,” takto informuje jeden z postov. 

    Na pripojenom videu nechýbajú stranícke letáky ani ľudia s logom OĽaNO na oblečení.

    “No kto by už len odolal pravej maďarskej klobáske,” uváza sa v ďalšom statuse, ktorý je rovako zdieľaný na profilovej stránke Matoviča.

    Zrejme rovnako ako samotný Matovič sa teda na Klobfeste dobre bavili aj jeho priaznivci, ktorí si svojku s lídrom OĽaNO, samozrejme, nenechali iba pre seba. 

    Nuž, aj takto vyzerala druhá novembrová sobota niektorých našich politikov. Deň volieb vyhlásil predseda parlamentu na 29. februára 2020, takže veru nemôžu zrejme zaháľať…

    Autor: Redakca

     

    - Reklama -