VIDEO Matovič: Dávam ponuku kresťanom, ktorí nedokážu voliť existujúce kresťanské strany. Remišová chýbala

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: df)

    Hnutie obyčajných kresťanov

    „Dodnes naše hnutie stálo na jednej nohe – Obyčajní ľudia, protikorupčné hnutie. Po dnešnom dni sme sa rozhodli postaviť sa na druhú nohu, na Odvážne, hnutie obyčajných kresťanov,” povedal Matovič. Deklaruje, že to nič nemení na hodnotách OĽaNO ani presvedčení, že je potrebné na Slovensku “vykoreniť” korupciu. 

    Nie je to útok voči KDH

    „Chceme pozvať ľudí, ktorí cítia kresťansky a očakávajú od kresťanov, že budú bojovať za chudobných, chorých a slabých,” povedal líder OĽaNO. Priblížil, že chcú dať ponuku kresťanom, ktorí nedokážu voliť existujúce kresťanské strany a nedôverujú im. „Úloha kresťanov v politike nie je prikazovať, zakazovať a kázať o morálke,” podotkol Matovič s tým, že to nie je útok voči KDH či iným kresťanským stranám.

    Tvrdí však, že je tu veľké množstvo ľudí, ktorí sa za kresťanov považujú, ale nemajú svojich reprezentantov v politike. „Zo 100 kresťanov len šiesti volia kresťanskú stranu,” upozornil líder OĽaNO.

    Ponúkame miesto na kandidátke OĽaNO

    Platforma Odvážne je podľa jeho slov dlhodobý plán. Jej založenie schválili na predsedníctve hnutia v marci. Matovič tvrdí, že sa idú “podeliť o tanier” a ponúkajú polovicu kandidátky hnutia do budúcoročných parlamentných volieb pre ľudí, “ktorí sa považujú za obyčajných, možno nedokonalých, kresťanov”. Hnutie ponúka pre platformu aj polovicu svojich našetrených peňazí.

    Matovič deklaruje, že do tohto krídla nevstúpia súčasní členovia hnutia, pozývajú tam nových ľudí. OĽaNO preto spúšťa aj webovú stránku.

     

    - Reklama -