VIDEO Martha Issová proti nenávisti: Láska a prijatie pre ľudí všetkých farieb pleti!

    0
    Herečka Marta Issová (Autor: Hans Štembera)

    „Myslím si, že všetci ľudia na svete, nech sú akéhokoľvek vyznania, farby pleti, národnosti a pohlavia, si želajú rovnakú vec. A to je prežiť šťastne život. A som presvedčená, že šťastie je možné dosiahnuť len cez lásku a prijatie, že nenávisť a netolerancia vždy plodia len zmar a násilie,“ poznamenala Issová.

    Šťastie podľa nej znamená, že človek má rád a prijíma ľudí okolo seba. „A tým prijímam a mám rád aj sám seba,“ podotkla herečka. „To pre mňa znamená prežiť šťastný život. A ja nechcem ľutovať to, že som si zničila nejaký čas svojho života tým, že som o niekom premýšľala s nenávisťou,“ uzavrela.

    Zdroj: Facebook / Organizace pro pomoc uprchlíkům, z. s.

    Herečka Martha Issová sa nedávno v rozhovore pre DVTV vyjadrila k tomu, že je nesmierne šťastná, že zažila obdobie, keď bol Václav Havel prezidentom. „Chýba mi tu,“ priznala. Zároveň uviedla, že súčasná spoločnosť stále čaká veľkých vodcov, ktorí za ňu všetko vyriešia.

    „Som presvedčená, že nakoniec vždy pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou,“ povedala na začiatku rozhovoru Issová. Nasledovali jej spomienky na prezidenta Václava Havla. „Bol to človek veľkého ducha,“ domnieva sa. Potom dodala, že komunisti však neboli v tom čase postavení mimo zákona. „Ale nevinila by som z toho Václava Havla. Veľkú zodpovednosť tam má Václav Klaus a Miloš Zeman,“ konštatovala Issová.

    „Ľudia boli pripravení budovať občiansku spoločnosť. Čo sa malo diať, mala byť nejaká duchovná obroda, spirituálna obroda. Ten smer, ekonomický, s ktorým prišli Václav Klaus a Miloš Zeman, to bola tá záhuba. A s tým prišla tá frustrácia, ktorej následkom čelíme,“ myslí si herečka.

    „Riešenie diktátu silnej strany alebo silného jedinca vždy bola, je a bude cesta do pekiel,“ uviedla tiež v rozhovore. Vyzvala na optimizmus. „Nemám pocit, že by sa teraz nediali veci. Pozorujem to dianie s veľkým optimizmom a verím…“ podotkla.

    „Veľkí vodcovia a populisti sľubujú, ale sú to jednoducho lži,“ dodala na záver herečka, ktorá sa v minulosti okrem iného zviditeľnila klipom Přemluv bábu, v ktorom s hercom Jiřím Mádlom prehovárali Čechov, aby volili pravicu.

    Rozhovor nájdete na webe Aktuálně.cz.

    - Reklama -