VIDEO Lunterovci vychválili Progresívne Slovensko

    0
    Nový župan BBSK Ján Lunter (uprostred) a jeho syn Ondrej (vpravo) zvolený za poslanca krajského zastupiteľstva BBSK (Autor: TASR)
    Deň potom, keď bolo jasné, že Ján Lunter sa stal novým banskobystrickým županom, teda v pondelok 6. novembra, zverejnilo občianske združenie (OZ) Progresívne Slovensko video, na ktorom sa nový župan stotožňuje s politickým programom tohto nového projektu. 
     
    „Ja som rád, že v programových cieľoch, ktoré predložilo Progresívne Slovensko, som našiel taký súzvuk riešení, ktoré tam sú. Trebárs integrovaná doprava. Som rád, že je to vo vašom programe. Takisto som rád, že ste tam dali bod, ktorý hovorí o sociálnej ekonomike,“ tvrdí nový predseda BBSK v úvode videa. 
     
    Ján Lunter ďalej zdôrazňuje, že je rád, pretože podľa neho vzniká program, ktorý nehľadí na to, či sa opatrenia prijímané na krajskej úrovni ľuďom páčia alebo nie, ale na to, či sú pre nich prospešné. 

    Hádať sa o riešeniach

    „Som rád, že vzniká program, ktorý nie je založený na tom, aby sa to ľuďom páčilo, a aj keď sa im to niekedy bude nepáčiť, im to veľmi pomôže. To je pre mňa dôležité, lebo som človek, ktorý vie, že takou húževnatou usilovnou prácou, dobrými riešeniami, dobrým nastavením vízií sa veci dajú meniť,“ hovorí Lunter o svojich predstavách zmien v kraji. 
     
    Aktivity v kraji by mali byť podľa Luntera podporené aj zhora. „Aby to bola taká synergia, aby to fungovalo,“ povedal vo videu
     
    Druhá polovica krátkeho dvojminútového záznamu je venovaná vyjadreniu županovho syna Ondreja Luntera, ktorého ľudia zvolili za poslanca krajského zastupiteľstva BBSK. Práve o Lunterovom synovi sa už pred voľbami do VÚC hovorilo, že práve on je tým, kto by mal v skutočnosti riadiť župu prostredníctvom svojho otca. Túto tému ostatne načrtol pred nedávnom analytik Eduard Chmelár v reakcii pre PL
     
    Ondrej Lunter vo videu tvrdí, že je veľmi rád, že sa mohol zúčastniť septembrovej programovej konferencie OZ Progresívne Slovensko a dáva občianske združenie s politickými ambíciami za príklad toho, ako by sa podľa neho mala robiť poltika. 
     
    „To, čo som tam počul a akým spôsobom sa viedla diskusia, vo mne vzbudzuje optimizmus týkajúci sa budúcnosti bez ohľadu na to, aké sú každého jedného z nás politické názory. Tam sa viedla diskusia hĺbková o problémoch a riešeniach Slovenska. Jednoducho o tomto musí byť politika. O toto sa musia starať politici. Jednoducho baviť sa o problémoch ľudí a formulovať a hádať sa o riešeniach,“ povedal Ondrej Lunter s tým, že podľa neho práve toto prináša Progresívne Slovensko. 
     
     
    - Reklama -