VIDEO Ľudia počas summitu G7 demonštrovali proti Macronovi, kamery zachytili aj zrážky s políciou

    0
    Emmanuel Macron (Autor: TASR)

    Protestujúci sa zhromaždili dopoludnia nesúc portréty Macrona, ktoré v uplynulých mesiacoch ukradli z mestských radníc počas kampane s heslom “zvesiť Macrona”. Ich cieľom je upozorniť na “katastrofálnu klimatickú politiku” francúzskeho prezidenta. 

    Konečne už musia prísť konkrétne opatrenia, vyslovila požiadavku protestujúcich Cécile Marchandová z hnutia za ochranu klímy ANV-COP21, ktoré protest spoluorganizuje. Dodala, že ide o akt občianskej neposlušnosti a nenásilný protest. 

    Protestom chcú jeho účastníci dosiahnuť odsúdenie Macronových krokov v súvislosti s otázkami ochrany klímy na medzinárodnej úrovni, dodala Marchandová.

    V meste Bayonne, ktoré leží blízko dejiska summitu krajín G7, došlo v sobotu k zrážkam niekoľkých stoviek demonštrantov s príslušníkmi bezpečnostných zložiek.

    Demonštranti hádzali podľa svedectva novinára agentúry DPA kamene na policajtov, ktorí blokovali vstup na most v Bayonne. Príslušníci bezpečnostných zložiek odpovedali použitím slzotvorného plynu a vodného dela. 

    - Reklama -