VIDEO Kto šéfuje Smeru? Danko takto reagoval, či v tom má už jasno

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

     “Okrem dvoch, troch zákonov z toho veľkého počtu na koaličnej rade nevznikli žiadne problémy. Myslím si, že schôdza z hľadiska vládnych a poslaneckých návrhov, až na pár výnimiek, by mala byť dôstojná, že nie sú problémy,” povedal Danko s tým, že je najvyšší čas baviť sa o tom, čo môže vyrieši problémy ľudí.

    Podstatné je preňho to, aby prešli v pléne napríklad návrhy na zníženie dane z príjmov, DPH či oslobodenie dôchodcov od koncesií a podobne.

    Koaliční partneri podľa jeho slov hovorili aj o návrhu predsedu Smeru-SD Roberta Fica o vymáhaní výživného štátom. Danko jeho návrh akceptuje, problém však nevidí len v samotnom vymáhaní.

    Pri spore o výživné považuje za dôležité, aby súd do 30 dní rozhodol o jeho výške. Danko avizoval, že takýto návrh plánuje predložiť.

    Na otázku, či má jasno v tom, kto šéfuje Smeru-SD, odpovedal, že je to záležitosť vzťahu Fica s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD). 

    “Ja som človek, ktorý sa prispôsobí a musím s tým žiť. Toto je otázka vnútorných vzťahov Roberta Fica a Petra Pellegriniho. Nechcite odo mňa, aby som do toho vnášal emóciu,” reagoval líder SNS.

    Vyjadrenie Danka nájdete na pripojenom videu TA3 od zhruba 10.35 minúty:

    Podstatné sú pre neho v súčasnosti návrhy zákonov, ktoré môžu pomôcť ľuďom. “O tom sme sa dnes tri hodiny zodpovedne rozprávali,” dodal Danko v súvislosti s koaličnou radou.

     

    - Reklama -