VIDEO Kto bučal na Fica a Danka počas osláv SNP? Remišová bola usvedčená z klamstva, tvrdí premiér a ukazuje dôkazy. Nezmyselná snaha o diskreditáciu, bráni sa OĽaNO

    0
    Predseda vlády SR Robert Fico počas prejavu na centrálnych oslavách 73. výročia Slovenského národného povstania (Autor: TASR)

    Udalosti Slovenského národného povstania (SNP), ktoré sa začalo 29. augusta 1944 a zmenilo tok dejín nášho štátu, si obyvatelia Slovenska každoročne pripomínajú počas veľkých centrálnych osláv v Banskej Bystrici. Tento rok sa na nich zúčastnili so svojimi príhovormi aj traja najvyšší ústavní činitelia Slovenska. Počas predstavovania predsedu parlamentu Andreja Danka a predsedu vlády Roberta Fica niektorí prítomní bučali a pískali.

    Na začiatku svojho prejavu na oslavách SNP Robert Fico zareagoval na bučiaci dav, pričom obvinil hnutie Obyčajných ľudí. „Nikto nikdy nezneužíval posvätné miesto SNP. Hanbite sa, páni z OĽaNO, takýmto hrubým spôsobom zneužiť oficiálne oslavy SNP,“ povedal Fico.

    Viacerí poslanci hnutia sa zúčastnili banskobystrických osláv aj osobne a ostali podľa vlastných slov zarazení po tom, ako ich vo svojom príhovore spomenul premiér Robert Fico a obvinil ich, že tento sviatok zneužili.

    Hnutie sa voči premiérovým výrokom vzápätí aj ostro ohradilo. „Hnutie OĽaNO sa ostro ohradzuje proti spôsobu, akým Robert Fico zneužil oslavy SNP na politické účely a hádzanie špiny na opozíciu, a to dokonca v priamom prenose verejnoprávnej televízie. Robert Fico bezcharakterne počas osláv zaútočil na hnutie OĽaNO, hoci nikto z poslancov, ktorí prišli pietne klásť vence a uctili si tak pamiatku hrdinov a obetí, podujatie nerušil,“ uvádza sa v stanovisku hnutia. Viac sme o tom písali TU.

    Remišová bola usvedčená z klamstva, zaútočil Fico

    Premiér Fico však vo svojom najnovšom videu na sociálnej sieti Facebook tvrdí, že líderka Obyčajných ľudí bola usvedčená z klamstva. „Bolo to tak naozaj, že tam nebol nikto z OĽaNO, kto sa zúčastnil na oslavách SNP v Banskej Bystrici? Veronika Remišová klame,“ hovorí sa vo videu, pričom sú tam zverejnené fotografie dvoch mužov, ktorí kandidovali za Obyčajných ľudí v predchádzajúcich voľbách.

    „Sú to Jaroslav Hupka a Ivan Uhrík. Obaja sú pritom spolu s Erikou Jurinovou. Podľa Veroniky Remišovej sa nič z toho, čo vidíte, nestalo,“ ironicky sa končí video z dielne Smeru.

    Zdroj:  Facebook/ Robert Fico

    Útok Fica je nezmyselná snaha o diskreditáciu, hovorí OĽaNO

    Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) sa ohradzujú voči tvrdeniam premiéra Roberta Fica a jeho útok na Veroniku Remišovú považujú za nezmyselnú snahu o diskreditáciu. PL zverejňuje celé stanovisko hnutia:

    „Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti považuje útok Roberta Fica a strany Smer na Veroniku Remišovú za nezmyselnú snahu o diskreditáciu. Robert Fico sa snaží útočiť na naše hnutie a na našich poslancov práve z dôvodu, že sme jediné hnutie na Slovensku, ktoré sa systematicky venuje boju proti korupcii a dôsledne ukazujeme na škandály tejto vlády. Tak tomu bolo aj v prípade historicky najväčšieho škandálu s eurofondmi na ministerstve školstva, pri ktorom sme pána Fica donútili až k výmene ministra školstva.

    K samotným vymysleným tvrdeniam pána Fica uvádzame, že naši poslanci aj priaznivci sa zúčastnili pietneho aktu kladenia vencov v Banskej Bystrici, a hoci možno so sebazaprením, pozorne a potichu počúvali prejav Andreja Danka aj Roberta Fica. Robert Fico pravdepodobne veľmi dobre vie, že protest v Banskej Bystrici organizovala fyzická osoba, ktorá v žiadnom prípade nepatrí k sympatizantom nášho hnutia. Naši kandidáti odfotení s Erikou Jurinovou pri pití kávy v meste nijako nerušili oslavy výročia SNP. Žiadame, aby sa Robert Fico ospravedlnil za svoje výmysly a snahy o očiernenie nášho hnutia a takisto aby sa ospravedlnil dvom ľuďom na fotke, ktorých česť pošpinil. Žiadame stranu Smer, aby video stiahla. Je to o to závažnejšie, že Robert Fico na svoje klamstvá zneužil priamy prenos verejnoprávnej televízie.“

    - Reklama -