VIDEO Krušné chvíľky írskej novinárky z verejnoprávnej televízie s Donaldom Trumpom

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Štyridsiaty piaty prezident USA Donald Trump ukázal, že stále dokáže prekvapiť. Keď telefonoval s predsedom írskej vlády Leom Varadkarom, zavolal si k stolu jednu z írskych reportérok a spýtal sa jej, pre ktorú televíziu či noviny pracuje. Pritom vynášal takmer do nebies jej krásu. Blonďavá reportérka Caitriona Perryová následne zverejnila na sociálnej sieti Twitter video, ktoré tento moment zachycuje, a označila danú situáciu za bizarnú.

    „Video z bizarného okamihu, keď si ma prezident Trump počas telefonátu s premiérom Leom Varadkarom zavolal k sebe,“ opísala scénku s Trumpom Caitriona Perryová, ktorá pracuje pre írsku verejnoprávnu televíziu RTÉ.

     

     

    Zdroj: Twitter/Caitriona Perry

    „Máme tu mnoho reportérov z vašich írskych médií. Sledujú nás a práve odchádzajú z miestnosti,“ povedal Trump írskemu premiérovi. Medzi írskymi novinármi sa ozval smiech. V tej chvíli prezidentovu pozornosť upútala blondínka v červených šatách a zavolal si ju k sebe.

    „Vy tam, poďte sem, pre koho pracujete?“ ukázal Trump na ženu. „Máme tu vaše nádherné írske novinárky,“ hovoril medzitým premiérovi do telefónu.

    Novinárka sa americkému prezidentovi predstavila ako Caitriona Perryová z RTÉ News a Trump írskemu premiérovi povedal, že sa reportérka krásne usmieva. Perryová sa rozosmiala a vzdialila sa od prezidenta.

    Len Trump vie, čo mu najmladší premiér v histórii Írska Leo Varadkar odpovedal. Nový predseda vlády v tejto pomerne konzervatívne zmýšľajúcej krajine upútal pozornosť nielen tým, že je to prvý premiér, ktorý sa otvorene prihlásil k homosexuálnej orientácii, ale ide aj o prvého premiéra Írska, ktorý má indický pôvod.

    Niektorí Američania sa potom za správanie svojho prezidenta ospravedlňovali. Na sociálnej sieti Twitter písali, že Trump sa počas telefonátu s írskym premiérom správal nevhodne. „Prijmite, prosím, ospravedlnenie aspoň od jednej Američanky,“ napísala pod príspevkom v diskusii jedna žena. „Tu je druhé ospravedlnenie. Nemôžem pochopiť, prečo sa takto vyjadruje. On je na úrovni štrnásťročného chlapca,“ dodala na adresu svojho prezidenta ďalšia dáma. Vzápätí pribudlo tretie, štvrté a ďalšie ospravedlnenie. Prezident Trump sa vraj správa žalostne. Jeden z mužov doplnil, že z toho, čo videl, sa sa mu zdvihol žalúdok.

    - Reklama -