VIDEO Kollár vypenil: Obludný zákon, ktorý vám všetkým vytiahne peniaze z vrecák. Toto je Robert Fico, toto vám pripravil

    0
    Boris Kollár. (Autor: pk)

    Na poslednej parlamentnej schôdzi pred prázdninami posunuli poslanci národnej rady do druhého čítania zákon o dani z nehnuteľnosti, ktorý predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár označuje za obludný. „Všetkým vám vytiahne peniaze z vrecák,“ dodáva poslanec.

    Ako vysvetľuje vo videu, doteraz boli podmienky nastavené tak, že za meter štvorcový sa platilo 0,03 eura. „Dnes podľa návrhu vládnych poslancov koaličných, ktorí predstavujú túto sociálnu vládu, tak vám pripravili 300 % zvýšenie,“ opisuje nové podmienky a dodáva, že okrem zvýšenia sa bude počítať aj každé podlažie domu.

    V prípade, že bývate na dedine v klasickej „kocke“, ktorá bola populárna počas komunizmu, so zastavanou plochou 100 metrov štvorcových, suma sa vám zvýši o trojnásobok. V prípade, že máte takýchto 100 metrov štvorcových zastavaných na troch podlažiach, je to trojnásobok, keďže sa počíta každé podlažie, čo robí dokopy 900 % zvýšenie dane z nehnuteľností. „Z tejto obludnosti chcú z vás vyždímať 18 miliónov eur,“ dodáva Kollár.

    Ako predseda hnutia Sme rodina vo videu ďalej pokračuje, podľa jeho slov každú chvíľu vidí premiéra Roberta Fica v televízii chvastať sa, ako sa darí ekonomike a aká je nízka nezamestnanosť. „Spraví si videjko, zavolá Kažimíra. Premiér, tento rok sme urobili záverečný účet, máme miliardu navyše,“ načrtáva Kollár a pokračuje, že to, ako sa nám dobre darí, pocítime na drahšej dani z nehnuteľnosti. „Toto je sociálna vláda, toto je Robert Fico, toto vám pripravil,“ komentuje v závere videa predseda Sme rodina a dodáva, že na hlasovaní v parlamente to boli iba poslanci jeho hnutia, ktorí nehlasovali za tento zákon.

    Zdroj: Facebook/Boris Kollár

    - Reklama -