VIDEO Kollár sa rozohnil: Máme tu chronický problém. Ste tu vraždení

    0
    Na snímke predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. (Autor: TASR)

    Podľa jeho slov ide o chronologický problém. A to z dôvodu, že sa na celom Slovensku rušia okresné nemocnice, čo má za následok, že ľudia sa nevedia domôcť zdravotnej starostlivosti. Okrem toho sa podľa Kollára rušia aj niektoré oddelenia v nemocniciach a ambulancie poskytovateľov zdravotnej starostlivosti a pohotovosti.

    „Rovnako nebolo zazmluvnených niekoľkotisíc lekárov a ambulancií. Prečo? Nie sú peniaze. Na všetko dostávame odpoveď: Nie sú peniaze,“ vyjadril sa kriticky šéf Sme rodina.  A potom tu je iný problém – neurochirurgické oddelenie na Kramároch, ktoré musí operovať iba na jednom z troch operačných stolov, pretože zvyšné dva sú v katastrofálnom stave.

    Poukázal na to, že ide o špičkové oddelenie, kde sa zachraňujú ľudské životy, ale mohlo by sa ich viac, ak by fungovali všetky tri stoly.

    Nemáme peniaze na stoly?

    „A my sme nevedeli tých ľudí tam zachrániť, lebo nám chýbajú dva operačné stoly. Prečo? No dostanete jednoduchú odpoveď. Nie sú peniaze. To táto republika nemá na dva operačné stoly?! A chirurgovia na to upozorňujú už pol roka? Ja sa pýtam – kde sú tie peniaze,“ uviedol Kollár, pričom dodal aj odpoveď.

    V čase, keď sa zatvárajú ambulancie, pretože nie sú peniaze, tak SNS, ktorú nazval Slovenská národná straka, rozdelila stimuly zo štátneho rozpočtu na vedu a výskum v sume 30 miliónov eur ‚mírnigs-dírnigs‘.

    „Zlomok z tejto sumy by stačil na chod neurochirurgie, ale nie. Oni ich rozdelia svojim 'pucipajtášom',“ rozhneval sa Kollár. Poukázal na to, že ide o firmy, ktoré pred prerozdeľovaním stimulov neexistovali, nemali výročné správy, a ich obrad za minulý rok bol nula eur.

    „Viete, komu dala ministerka školstva za SNS s kuratelou Andreja Danka najviac peňazí? Firmám, ktoré sú ‚zhodou okolností‘ prepojené na jej šéfa priateľskými vzťahmi! Takže na vás, ľudia, nie sú peniaze,“ vysvetlil.

    Ste tu vraždení!

    Poukázal na to, že z hľadiska Európy máme najhoršie číslo odvrátiteľných úmrtí zo všetkých členských štátov.  Vysvetlil, že v porovnaní s Francúzskom máme dvojnásobný počet odvrátiteľných úmrtí.

    „Viete, čo to znamená? Polovica tých ľudí by tu mohla ešte žiť, ak by sme mali dobrú zdravotnú starostlivosť. Umreli úplne zbytočne, nemuseli umrieť. Ale – nie sú peniaze. Vy ste tu prakticky vraždení týmito zlodejmi a oni si dovolia vyhadzovať peniaze na firmy, ktoré nemajú obrat, zamestnancov, dokonca ani adresu,“ povedal s krikom, pričom dodal, že stačí, ak majú kamarátstvo s Andrejom Dankom.

    Odsúdenie ministrov SNS

    Vo svojom videu sa dotkol aj nedávneho rozhodnutia Najvyššieho súdu SR, ktorý definitívne odsúdil dvoch bývalých ministrov za SNS na deväť a 11 rokov za nástenkový tender. Následne parafrázoval vetu, ktorú vyslovil sudca počas pojednávania.

    „Odsúdili sme, spravili to, je to hrozné. Ale hnevá ma jedna vec. Že sme poslali do basy vykonávateľov skutku, ale neporadilo sa nám postihnúť organizátorov, ktorí to vymysleli,“ uviedol s tým, že išlo o špičky SNS, ktorú v tom čase viedol Ján Slota.

    „Ja vám garantujem, že ak sa zmení táto situácia, urobím všetko pre to, aby takíto ministri nešli do basy samostatne, ale aby s nimi išli aj tí organizátori. A to si môžete byť na sto percent istý,“ uzavrel.

    - Reklama -