VIDEO Kollár reaguje na zverejnené prepisy: Spolupráca so Smerom? Gauneri a gangstri by mali skončiť v base

    0
    Boris Kollár (Autor: TASR)

    Snažili sa ma zlikvidovať

    Voči sebe zachytil Kollár tri trestné stíhania, ktoré mali viesť dnes už bývalí vyšetrovatelia Štefan Jombik a Jaroslav Barochovský. Podľa neho sa ho snažili zlikvidovať rovnako ako Daniela Lipšica, Igora Matoviča a Gábora Grendela (obaja OĽaNO): „Záhadne to boli vždy Jombik a Barachovský, osobní vyšetrovatelia Mariana K., ktorí mu robili špinavú prácu.“

    Podľa Kollára mu otvárali a zatvárali kauzy, keď začali stíhať údajne na jeho objednávku, poprípade zastavovali trestné stíhania vedené voči nemu. 

    „Z komunikácie je zrejmé, že sa výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä Daniela Lipšica (Lipstein, Gambino), Igora Matoviča, Borisa Kollára (vlekár) a Andreja Kisku,“ uvádza podľa Denníka N policajt, ktorý analyzoval prepis komunikácie medzi Norbertom Bödörom a Marianom Kočnerom. Ten tiež opisuje, ako Marian Kočner s Bödörom konali v prospech strany Smer – SD.

    SMER–SD

    Kollár na margo strany Smer-SD uviedol, že po tejto skutočnosti je každému jasné „že hnutie Sme rodina predstavuje bezpečnostné riziko pre týchto gaunerov a gangstrov, ktorí majú skončiť v base, takže asi ťažko s týmito ľuďmi pôjdeme do spolupráce“. 

    Lučanskému dôverujem

    Policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému Kollár dôveruje s tým, že je to podľa neho človek, ktorý má výsledky. Dodal však, že prokurátori, vyšetrovatelia a sudcovia, ktorí s Marianom Kočnerom údajne spolupracovali, „musia všetci skončiť v base do jedného“. 

    Generálny prokurátor

    Na otázku TASR k voľbe nového generálneho prokurátora, ktorá čaká novú vládu v roku 2020, uviedol, že súhlasí s návrhom prezidentky Zuzany Čaputovej, aby mohli kandidátov navrhovať aj profesijné organizácie, avšak musí to prejsť plénom parlamentu.

    Časť komunikácie medzi Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom predložil senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. V kauze sú obžalovaní Marian Kočner a niekdajší riaditeľ televízie Pavol Rusko.

    - Reklama -