VIDEO Kollár kritizuje štátny podnik: Ľuďom predajú najväčší brak suverénne najdrahšie

    0
    Boris Kollár (Autor: Reprofoto: Facebook/Boris Kollár)

    Šéf Sme rodina poukazuje na to, že so zimou nastupuje aj vykurovacia sezóna, ktorú ľudia riešia elektrinou, plynom alebo tuhým palivom. S týmto obdobím spomína predvolebné sľuby Smeru, kde predseda strany Robert Fico garantoval udržanie nízkych cien energií. „Aká je realita? Od1. Januára máme zvýšenú cenu elektrickej energie a skokové zvýšenie cien plynu. Čo si ľudia o tých politikoch môžu myslieť? Kradnú, podvádzajú, a toto je výsledok,“ uviedol Kollár.

    V tejto súvislosti poukázal aj na iný problém – a to ceny dreva a tuhého paliva v štátnom podniku Lesy Slovenskej republiky. Dodal, že ide o monopolného predajcu dreva. Vysvetlil, že ponúkajú šesť kategórii dreva, pričom prvé je najkvalitnejšie a šieste je drevo, ktoré je nekvalitné a dá sa použiť iba na spaľovanie. „Toto tuhé palivo dnes predávajú za cenu 60 eur za meter kubický. Priemer ostatných, kvalitnejších driev, je 49 eur za rovnaké množstvo a táto sociálna garnitúra, ktorá vládne, vám pripravila najvyššiu cenu za najnekvalitnejšie drevo,“ vysvetlil.

    Podľa jeho názoru ide o bonus, respektíve perličku na zimu, pričom takýmto spôsobom si vládna koalícia predstavuje sociálnu politiku. Poukázal na to, že vyše 600-tisíc ľudí je ohrozených chudobou, pričom chcú ušetriť každé euro. „Z toho dôvodu prechádzajú na kúrenie v tuhom palive a oni im najväčší brak predajú suverénne najdrahšie. A tým sa ešte idú hrdiť. Chcem, aby každý videl sociálnu politiku, ktorú reálne robia. Toto je výsledok,“ uzavrel kriticky.

    - Reklama -