VIDEO Kočner v protiútoku. Založil si stránku, na ktorej kladie otázky novinárom aj politikom

    0
    Podnikateľ Marián Kočner (Autor: TASR)
    „Kladieme politikom a novinárom hlavného prúdu otázky jasne a zrozumiteľne. A očakávame od nich jednoduché a jednoznačné odpovede. Pýtame sa aj za vás,“ píše Kočner na svojej novozaloženej facebookovej stránke Na pranieri. 
     
    Kočner vyzýva, aby mu používatelia sociálnej siete posielali aj otázky, ktoré by sa oni sami obávali spýtať politikov. Portál Na pranieri sa má pýtať kompetentných v mene ľudí a vraj zachová ich anonymitu. 
     
    Hneď v prvom videu o sebe Kočner hovorí, že je vyštudovaný novinár a pripomína, že niekoľko rokov pôsobil ako redaktor v Slovenskej televízii. „Svoju poslednú reportáž som urobil asi pred 30 rokmi. Pred pár dňami som sa k svojej profesii vrátil,“ vraví exnovinár v úvode. 
     
    Ďalej Kočner vysvetľuje, že sa k novinárčine rozhodol vrátiť preto, aby všetkým ukázal, „ako o nás píšu a kto o nás píše“. Ide teda o jasnú odpoveď na otázky niektorých novinárov, ktorí nemajú podnikateľa príliš v láske. 
     
    „Na pranieri bude ukazovať, ako novinári dnes na Slovensku krivia pravdu, ako zavádzajú, ako klamú, ako si vymýšľajú, ako novinári alebo tí, ktorí sa hrajú na novinárov, nevedia klásť otázky. Budeme im klásť otázky. Jednoduché, ľahké a budeme žiadať odpovede, ale nebudeme klásť otázky len novinárom. Budeme klásť otázky politikom, ľuďom z verejnej správy a všetkým, kto o nás rozhodujú,“ sľubuje Kočner internetovej komunite. 
     
    Podnikateľ vo videu tvrdí, že sa bude snažiť vyvracať lži, ktoré o ňom šíria a vraj aj budú šíriť niektorí novinári. Portál Na pranieri vznikol v čase, keď jeden z novinárov Adam Valček z denníka SME podal na Kočnera trestné oznámenie za to, že sa mu mal údajne vyhrážať prostredníctvom e-mailu. Podnikateľ to popiera a bráni sa tým, že denník SME, pre ktorý dotyčný novinár pracuje, neuverejnil celé znenie jeho odpovede na otázky, ako to požadoval. Kočner následne poslal e-mailom otázky na osobný život novinára a ten obratom podal trestné oznámenie na generálnej prokuratúre. Podnikateľ vo veci už vypovedal a obvinenia z vyhrážania popiera. 
     
     
    - Reklama -