VIDEO Kiska na NAKA: Exprezident priniesol záhadnú obálku

    0
    Exprezident Andrej Kiska je dnes predseda politickej strany (Autor: TASR)

    “Ideme doplniť trestné oznámenie s tými informáciami, ktoré máme,” uviedol pred výsluchom. Vyšetrovateľovi podľa svojich slov odovzdal aj dôkazy, ktoré získal prostredníctvom etických hekerov. Polícia ho ubezpečila, že v jeho veci už koná.

    V súvislosti s kauzou pozemkov vo Veľkom Slavkove už vyšli na verejnosť dve videá. V druhom zverejnenom videu vystupuje Kiska a počuť na ňom svedka z jeho procesu v kauze pozemkov Michala Šuligu. V rozhovore rozoberajú aj možné povolebné scenáre. V prvom videu z minulého týždňa Šuliga tvrdí, že Kiska vedel, že sa mu predáva nezákonne vydržaný pozemok a že mu “držal stranu”. Na zázname vystupuje aj Milan Reichel, spájaný s popradským podsvetím.

    Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. Vo svojom zdôvodnení rozsudku sudca Miroslav Radačovský uviedol, že Kiska nadobúdal pozemok v dobrej viere a nemohol vedieť, že bol získaný nezákonne.

    Kiska po zverejnení prvého videa podal trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie na prokuratúre v Poprade. Označil ho za zinscenované. Obe videá považuje za antikampaň strany Smer-SD. Predseda Smeru-SD Robert Fico v reakcii uviedol, že Kiska ho nezaujíma a o ničom nevie.

     

    - Reklama -