VIDEO Kanadský žartík na holandský spôsob. Čítali ľuďom Korán, a pritom to bola Biblia… Tie reakcie vás rozhodne prekvapia

    0
    Biblia (Autor: youtube)

    Holandským youtuberom Dit is normaal (Je to normálne) napadol zvláštny experiment, v ktorom zaťali do živého. Čítali náhodne vybraným ľuďom na ulici úryvky z Koránu, a tí sa mali k nemu vyjadriť. A v čom bol háčik? V skutočnosti nečítali verše svätej knihy moslimov, ale verše z Biblie. Ako ľudia reagovali na Korán v rúchu biblickom? Naozaj zaujímavo.

    „Ak odmietneš moje príkazy a zákony, ty zješ mäso svojich synov a mäso svojich dcér. Nedovoľ sa ženám učiť, ak sa tak stane, odsekni jej ruku. Ak dvaja muži spia jeden s druhým, musia byť zabití.“ takto znel úryvok z Biblie. A reakcie „ošmeknutých“ ľudí? „Ako môže tomuto niekto veriť? To je nepochopiteľné,“ rozhorčuje sa žena nad úryvkom zo Starého zákona.

    „Mne to príde, že vás napadnú a začnú utláčať za to, v čo veria…“ hovorí náhodná chodkyňa. Keď sa respondentov opýtajú,  čo si myslia o tom, v čom je medzi Koránom a Bibliou najväčší rozdiel, zaznejú odpovede ako: „Korán mi príde viac agresívnejší, v Biblii je viac pozitívnejších vecí, príbeh v Biblii je porozprávaný úplne inak, najväčší rozdiel je, akú úlohu v obidvoch knihách zohráva žena…“

    Keď mladíci z youtube kanálu prezradia pravdu, od jednej zo žien zaznie prekvapivé: „Čo do pi*e?“  Niektorí sa smejú a naozaj sa na tomto „žartíku“ dobre bavia, no niektorí sú naozaj zaskočení: „To je neuveriteľné, to je choré, to je fakt choré…“ hovorí muž a následne na to sa rozosmeje.

    Výsledok video experimentu holandských youtuberov je naozaj na zamyslenie.

    - Reklama -