VIDEO Je čas povedať ľuďom pravdu. Mimovládky, politici a novinári to jednoducho prestrelili, spustil Fico

    0
    Predseda Smeru Robert Fico (Autor: Facebook/ Robert Fico)

    Vo svojom najnovšom videu tvrdí, že v strane im záleží na tom, aby verejnosť poznala pravdu. „Médiá a opozícia celý čas vytvárali obraz, že naša strana je zodpovedná za smrť novinára a jeho priateľky. Dnes priebeh vyšetrovania ukazuje, že to bola lož a obvinené osoby majú bližšie skôr k opozičným politikom,“ povedal.

    Nabáda verejnosť, aby si zachovala zdravý rozum, pričom sa naváža do médií, že ani po zverejnení faktov nezmenili svoju rétoriku. Podľa neho je na mieste otázka, či si také médiá zaslúžia dôveru verejnosti. Spomenul aj vetu, ktorú v minulosti použil ako odpoveď na jednu otázku Denníka N – Sused mi zabil mačku. Sused volí Smer. Fico mi zabil mačku. „Presne týmto istým spôsobom médiá, opozícia, zo zahraničia platené mimovládne organizácie i samozvaní aktivisti vytvorili po februárovej dvojnásobnej vražde akúsi konštrukciu, ktorej zámerom malo byť ´Smer zabil novinára´. Takže páni novinári, aktivisti i politici, je čas povedať ľuďom pravdu,“ konštatoval.

    Obrovský podvod

    Vyzýva ich, aby si vstúpili do svedomia a povedali ľuďom, že Smer od začiatku žiadal, aby sa vražda čo najrýchlejšie vyšetrila a tým pádom našli a usvedčili páchateľa. Dodal, že zo všetkých strán sa ozývalo, že bez predčasných volieb sa vražda objektívne nevyšetrí. Podľa neho však čas ukázal inú skutočnosť. A to, že vyšetrovací tím, ktorí sa na začiatku chytil prípadu, ho aj vyšetril, pričom obviňovanie Smeru bolo klamstvo.

    „Ľudia na námestí a ich prirodzené emócie boli chladnokrvne zneužité na čisto politické účely s cieľom uskutočniť doslova štátny prevrat, mimo štandardných demokratických pravidiel. A ignorovať tak výsledky slobodných parlamentných volieb. Aspoň s odstupom času by si mohli novinári, politici aj mimovládne organizácie priznať, že v túžbe dostať sa k moci akýmkoľvek prostriedkom, to jednoducho prestrelili,“ uviedol s tým, že obviňovať Smer, ako stranu s najsilnejšou podporou medzi voličmi, bol iba jeden obrovský podvod.

    Priebeh vyšetrovania

    Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa stala 21. februára tohto roku v ich dome vo Veľkej Mači. Vrah Tomáš Szabó zabil Kušnírovú ranou do koreňa nosa a novinára dvomi po sebe nasledujúcimi ranami do hrude. Po vražde vplyvom obrovského spoločenského tlaku zo svojich funkcií odstúpili minister vnútra Robert Kaliňák, Robert Fico, ktorého následne nahradil Peter Pellegrini, aj policajný prezident Tibor Gašpar. Na jeho miesto dosadila terajšia ministerka vnútra Denisa Saková Milana Lučanského.

    Vo štvrtok  27. septembra, viac ako sedem mesiacov po vražde, urobila elitná skupina Národnej kriminálnej agentúry Lynx Commando raziu v Kolárove. Počas nej zadržali osem osôb, pričom následne päť z nich prepustili. Troch mužov, Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka a Zolátana Andruskóa obvinili z vraždy novinára a jeho snúbenice. Následne vysvitlo, že Tomáš Szabó bol v minulosti policajným vyšetrovateľom, ktorý si urobil aj dvojtýždňový kurz pre súkromného bodyguarda. Jeho bratranec Miroslav Marček bol vojakom.

    Deň po razii policajti zadržali aj podnikateľku Alenu Zsuzsovú. Tú identifikovali ako objednávateľku, pričom mala prekladať do taliančiny Mariánovi Kočnerovi. Neskôr vysvitlo, že je krstným otcom jej dcéry. Podľa informácií Denníka N mal Zoltán Andruskó vypovedať, že hlavným objednávateľom dvojnásobnej vraždy mal byť práve známy podnikateľ. Viac sme písali TU.

    - Reklama -