VIDEO Hudobníci z Islamského štátu zložili pieseň. Žiadny romantický slaďák nečakajte. Všetci moslimskí bratia, prebuďte sa, zoberte zbrane a… lanária čínskych fanúšikov

    0
    Abdelhamid Abaaoud (Autor: SITA)

    Je zrejmé, že skupina teroristov z ISIS začína nábor medzi čínskymi moslimami, uviedol americký televízny kanál CNBS. V článku sa ďalej píše, že podľa internetových stránok, ktoré sledujú terorizmus, ISIS chce prilákať čínskych moslimov na džihád.

    Štvorminútovú propagandistickú pieseň v čínštine „Som mudžahíd“ (účastník podieľajúci sa na svätej vojne) naspieval mužský hlas, ktorý vyzýva „všetkých moslimských bratov, aby sa prebudili, vzali zbrane a zomreli v bitke za svoj sen – žiadna sila nemôže zastaviť náš pokrok“. Píše o tom agentúra Reuters.

    Televízny kanál tiež uvádza, že v súčasnej dobe nie je známe, koľko čínskych moslimov sa pripojilo k ISIS, ale v západnej časti Číny, kde žijú najmä moslimskí Ujguri, by sa potenciálne mohli pripojiť ku skupine. To znamená, že ISIS sa snaží prilákať čínskych moslimov, ktorí nie sú spokojní s politickým režimom, aby sa pokúsili rozšíriť územie samozvaného kalifátu.

    V reakcii na nahrávku čínske ministerstvo zahraničia oznámilo, že to zdôrazňuje potrebu užšej globálnej spolupráce v boji proti terorizmu.

    Pieseň, ktorú zložili džihádisti z ISIS pre čínskych moslimov. (Zdroj: YouTube.com)

    - Reklama -