VIDEO Hlava letela oknom a chrbtica pristála na policajnom aute. Nie je to môj priateľ, kričala, kým sa rozletela na márne kúsky

    0
    Policajný zásah v Paríži (Autor: SITA)

    Ako píše Daily Mail, ktorý zverejnil video ABC News, jej hlava vyletela oknom a chrbtica pristála na policajnom aute potom, ako na sebe nechala explodovať výbušnú vestu.

    Džhádistická nevesta či obeť?

    Hoci sa štvrťou už od skorého rána ozývala streľba – zákrok proti teroristom zabarikádovaným v byte trval až sedem hodín – najväčší hluk spôsobil výbuch. Jeho aktérom bola mladá žena, ktorá bola známa napríklad aj nosením kovbojského klobúka, Hasna Ait Boulachenová. Výbuch na hornom poschodí štvorposchodovej budovy je zaznamenaný aj na kamere.

    Samotnému výbuchu predchádza krik. Hasna kričala policajtom: „Nie je to môj priateľ!” pár sekúnd predtým, ako sa vyhodila do vzduchu. Jeden z dôstojníkov totiž na ňu kričal, či ide o jej priateľa. Tým sa myslel Abdelhamid Abaaoud, údajný mozog teroristických útokov v Paríži, a Hasna mala byť jeho džihádistická nevesta. Nato zakričal policajt: „Kde je?“ Dostalo sa mu však rovnakej odpovede, že to nie je jej priateľ. Okrem toho kričala aj o pomoc. Po tom už nasledoval dramatický a masívny výbuch.

    Párty, chľast a Facebook

    Samovražedná atentátnička bola okrem nosenia kovbojských klobúkov známa aj svojou záľubou v párty, alkohole a cigaretách, čo vraj mala ešte radšej ako svoju oddanosť k islamu. Istý miestny ju dokonca označil za „párty zviera“. Podľa neho však nemala prácu ani nechodila na univerzitu.

    Jej brat Youssouf Ait Boulahcen sa vyjadril, že nikdy nemala vzťah k náboženstvu a nikdy nečítala ani Korán. „Mala svoj vlastný svet. Stále pozerala na telefón, Facebook alebo WhatsApp. Hovoril som jej, aby s tým všetkým prestala, ale nepočúvala ma,“ dodal jej brat.

    Ich rodina sa prisťahovala do Francúzska v roku 1973, ale keď bola Hasna mladá, rodičia sa rozviedli a bola vychovávaná v pestúnskych rodinách.

    Terorista Abaaoud bol nakoniec identifikovaný ako jeden z troch mŕtvol v zabarikádovanom byte po divokej prestrelke s elitnou jednotkou.

    - Reklama -