VIDEO Harabin už dáva predvolebné sľuby: Za 30 rokov nikto nenabral odvahu, aby toto presadil

    0
    Štefan Harabin (Autor: TASR)

    “Predkladáme návrh zákona o osobnej hmotnej zodpovednosti politikov a štátnych úradníkov,” hovorí Harabin s tým, že podľa neho za 30 rokov nikto nenabral politickú silu a odvahu na to, aby ho presadil.

    “Viete prečo sa doteraz nepodarilo presadiť takýto zákon? Lebo zo súčasného stavu práve títo skorumpovaní politici, manažéri štátnych podnikov a s nimi celá početná skupina podvodníkov a úžerníkov profituje,” vysvetľoval Harabin na tlačovke.

    Harabin pripomína napríklad výšku odmeny, ktorú mohol dostať advokát  Radomír Bžán od štátu. “Ide o toho istého advokáta, ktorého kauza Threema spája s sudkyňou Jankovskou,” upozornil neúspešný kandidát na prezidenta SR. 

    V prípade volebného úspechu strany Vlasť hodlá Harabin takýto zákon presadiť. Novelu zákona o sudcoch považuje Harabin za neústavnú. Podľa jeho názoru mu umožňuje z pozície sudcu kandidovať do volieb Štrasburský dohovor.

    V otázke financovania strany Harabin uviedol, že ho zverejní v záverečnej správe. Podľa jeho slov je strana financovaná z príspevkov ľudí. Na webe strany Vlasť nie je zmienka o transparentnom účte.

     

     

    - Reklama -