VIDEO Hanba! Merkelová rečnila o utečencoch a vzduchom lietali sprosté slová

    0
    Angela Merkelová (Autor: TASR)

    Angela Merkelová oznámila, že bude po štvrtý raz za sebou kandidovať na nemeckú kancelárku. Vo funkcii je už od roku 2005 a patrí medzi najdlhšie slúžiacich vo vrcholnej nemeckej politike. V parlamente sedí od roku 1990. Nedávny prieskum ukázal, že Merkelová sa teší podpore 55 percent Nemcov.

    Mnohým Nemcom však Merkelová už nie je po chuti. Dokázala to aj žena, ktorá sa prišla pozrieť na rokovanie nemeckých poslancov, a keď prednášala nemecká kancelárka prejav o migrácii, dáma neudržala nervy na uzde a pokrikovala na Merkelovú: „Ho*no, ho*no.“ Udialo sa tak v okamihu, keď Merkelová odkazovala na dohodu medzi EÚ a Tureckom o výmene utečencov.

    „Prijali sme dohodu medzi EÚ a Tureckom a chcem jasne povedať, že pri pohľade na ďalšie miesta…“ – a v tej chvíli sa ozval krik diváčky: „Hanba, hanba.“ Merkelová sa dámu snažila upokojiť, ale nedarilo sa jej to. Kancelárka uisťovala občianku, že má právo povedať, čo uzná za vhodné, pretože v Nemecku si ctia slobodu prejavu, ale aj tak by vraj občianka mohla vážiť svoje slová. „Áno, áno,“ odvetila kancelárke posmešne žena a polohlasne političke naznačila, že by radšej mala mlčať.

    Merkelová však nemlčí. V prejave pokračuje a poslancom vysvetľuje, že sa v Stredozemnom mori tento rok utopili tisíce ľudí, presnejšie 4 500 ľudí. Merkelová za to viní pašerákov, ktorí najprv utečencov oberú o veľké sumy peňazí a potom ich posadia do smrtiacich lodí, ktoré sú preťažené a vratké. Je vraj potrebné vyvinúť také úsilie, aby pašeráci prišli o živobytie – touto myšlienkou si Merkelová vyslúžila potlesk svojich kolegov.

    K dokresleniu celej situácie server britského denníka poznamenáva, že nie je úplne jasné, kto bola žena, ktorá pokrikovala na Merkelovú.

    Zdroj: YouTube

    - Reklama -