VIDEO Fico nový zákon predkladá, pretože musí. My zákony predkladáme, lebo chceme ľuďom pomôcť, hovorí Kollár

    0
    Predseda Sme rodina Boris Kollár (Autor: TASR)

    Na svojom facebookovom profile porovnáva dve slovíčka – chcieť a musieť. Podľa Kollára ide o dve veľmi rozdielne slovíčka. „Keď niečo chcete, tak sa na danú vec tešíte, alebo to chcete urobiť radi. Je to väčšinou pozitívna emócia. Na druhej strane máte slovíčko musieť, pričom sa nespája s pozitívnou emóciou. Sú to povinnosti, niekedy ste do činnosti dotlačení,“ hovorí predseda Sme rodina.

    Dodáva, že so stranou predkladajú na najbližšie zasadnutie parlamentu (11. júla) štyri nové návrhy. O nich informovali na tlačovom brífingu vo štvrtok 6. septembra, pričom dva sú zo sociálnej a dva z ekonomickej oblasti. „Tieto zákony sme pripravili, pretože chceme. Chceme ľuďom pomôcť, aj keď nemusíme,“ vysvetľuje Kollár.

    Ako ďalej uvádza, Robert Fico predstavil nový zákon o obedoch na základných školách zadarmo. Dodáva, že návrh síce podporia, aj keď bude stáť 170 miliónov eur, ale Fico ho nepredkladá kvôli tomu, že by chcel.

    „Ak by ho chcel predložiť, tak to urobí prvý, druhý, tretí rok svojej vlády. Ale predkladá ho, lebo musí. A to z dôvodu káuz, ktoré sa stali počas jeho pôsobenia vo vláde. Ako príklad uvádza rozkradnuté zdravotníctvo, predražené CT prístroje, nezmyselné nákupy a rovnako aj únos Vietnamca. A návrh podáva len pre to, aby prekryl všetky kauzy, ktoré vyplávali na povrch.

    „Tu je rozdiel medzi chcieť a musieť. My sa budeme vždy správať tak, aby sme pomáhali ľuďom, lebo chceme a nie musíme. My neprekrývame,“ uzatvára Kollár.

    - Reklama -