VIDEO Fico hovorí, že najväčšia prednosť Slovenska je schopnosť ľudí žiť z nízkych príjmov

    0
    Robert Fico počas návštevy poľnohospodárskeho družstva (Autor: TASR)
    V piatok 12. mája uverejnila facebooková Stránka nespokojných voličov na svojom profile video, v ktorom predseda vlády Robert Fico odpovedá na otázku agentúry SITA, čo považuje za najväčšiu prednosť Slovenska. „Miernu povahu ľudí, ktorí žijú na Slovensku, z hľadiska sociálnej výdrže,“ vraví Fico v úvode nahrávky s tým, že si za to môžu politici blahoželať. 
     
    „Mne nechceli veriť kolegovia premiéri a premiérky, keď som chodil na Európsku radu, že na Slovensku je bežný dôchodok 280 €. Nechceli mi veriť, že vo firme človek zarába 450 €. Povedali mi, že to je nemožné z takého niečoho vyžiť. Práve schopnosť ľudí žiť z nízkych príjmov, postarať sa o svoje rodiny aj za cenu, že títo ľudia robia často v dvoch, troch zamestnaniach, to je prednosť Slovenska,“ hovorí premiér vo videu. 
     
    Záznam, ktorý má takmer 70 sekúnd, videlo necelé tri dni od uverejnenia viac ako 160-tisíc používateľov sociálnej siete. Je síce z rozhovoru pre agentúru SITA z roku 2012, ale ľudí na Facebooku rozhneval rovnako, ako keby bol aktuálny. 
     
    Fico na zázname ďalej pokračuje tým, že Slováci sú „životaschopnejší“ národ než napríklad Francúzi alebo Španieli, a tvrdí, že máme podľa neho pred týmito krajinami náskok. „Keby takáto situácia padla Španielom, že majú žiť z 300 alebo 400 €, tak asi zapália krajinu, ale naši ľudia žijú a idú ďalej. Toto je naša prednosť. A preto aj keď prídu ťažké časy, tak podstatne jednoduchšie ťažké časy prežijú krajiny, ako je Slovensko,“ vyzdvihuje Fico schopnosť Slovákov žiť z absolútneho minima, ktoré je v iných krajinách nepredstaviteľné. 
     
     
    - Reklama -