VIDEO Fico: Spájanie opozičných strán? Pozemková mafia, drogy, Gorila. Nič iné, len spôsob ochrany pred sebadeštrukciou

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Kiska a jeho údajný vzťah so šéfom podtatranského podsvetia

    Fico vyzval predsedu mimoparlamentnej strany Za ľudí Andreja Kisku, aby vysvetlil údajný vzťah so šéfom podtatranského podsvetia. “Aký bol jeho vzťah k šéfovi podtatranského podsvetia, pánovi Žembovi, pokiaľ ide o kšeftovanie s pozemkami pod Tatrami?” pýtal sa na tlačovej konferencii.

    Selektívny prístup k Smeru – SD škodí tomuto štátu

    Šéf Smeru-SD okrem toho vytkol opozičným lídrom ďalšie prípady, ako napríklad kauzu lídra mimoparlamentnej koalície Progresívne Slovensko (PS)-Spolu Michala Trubana v súvislosti s drogami, programového lídra PS-Spolu Miroslava Beblavého spomínal v súvislosti s kauzou Gorila, keďže Beblavý bol štátnym tajomníkom v čase druhej Dzurindovej vlády.

    Fico vyzval aj médiá, aby venovali svoju energiu voči lídrom strán, ktoré sú súčasťou dohody. Selektívnym prístupom k Smeru-SD a iným prístupom k ostatným stranám škodia podľa neho médiá tomuto štátu. “Ak neotvoríte tému Kiska a jeho úžernícke kauzy, nemôžem vás brať vážne,” pripomenul.

    Smer – SD je jasná demokratická ľavica

    Fico tiež skonštatoval, že Smer-SD je jasná demokratická ľavica a nikdy nemôže spolupracovať s extrémizmom.

    “Sme jasne hodnotovo orientovaná strana. Môže ísť Smer do vlády s niekým, kto je proti EÚ? Nemôže. Môže ísť do vlády s niekým, kto má iný pohľad na SNP? Nemôže. Môže ísť do vlády s niekým, kto má iný pohľad na sociálny štát? Nemôže,” reagoval Fico na otázku, či vie vylúčiť povolebnú spoluprácu s ĽSNS. Dodal tiež, že každá zvolená strana v parlamente je legitímnou stranou.

    Kiska v reakcii uviedol, že Fico cíti, že končí a má strach, a preto vyťahuje konšpiračné teórie. “Už mu to nevyšlo pri scientológoch, ani Sorosovi, teraz našiel nejakého mafiána, ktorého som v živote nevidel. Nakoniec to vždy po jeho vymyslených príbehoch dopadlo zle – pre neho,” uviedol Kiska v stanovisku, ktoré zaslala strana Za ľudí médiám.

    “Porazil som ho v prezidentských voľbách, nevymenoval som ho za predsedu Ústavného súdu, pomohol som tomu, aby už nebol premiérom. A teraz ho znovu porazíme so stranou Za ľudí v parlamentných voľbách,” dodal ešte Kiska.

    Dohodu o neútočení v lete podpísali mimoparlamentné KDH a koalícia PS-Spolu. V pondelok sa k nej pridala strana Za ľudí. Dohoda obsahuje dva konkrétne záväzky. Strany sa dohodli na vzájomnom neútočení v predvolebnej kampani.

    Chcú tiež hľadať prienik v programových prioritách budúcej vlády. Po novom obsahuje aj vylúčenie povolebnej spolupráce so Smerom-SD, SNS a extrémistami.

     

    - Reklama -