VIDEO Fico: Kandidátka bude zostavená inak ako v minulosti. Opozícia? Zlepenec siedmich politických strán, ktorý sa nevie dohodnúť na ničom, žiadna alternatíva

    0
    Robert Fico (Autor: https://www.facebook.com/robertficosk)

    Pellegrini bude jednotka kandidátky

    Na stredu je podľa Fica zvolané predsedníctvo, na ktorom predstaví svoj návrh kandidátky. Zopakoval, že na prvom mieste navrhuje premiéra a podpredsedu Smeru-SD Petra Pellegriniho. Fico potvrdil, že na kandidátke bude aj súčasný poslanec Ľuboš Blaha.

    Kandidátka bude zostavená inak ako v minulosti

    Fico uviedol, že kandidátka bude zostavená inak ako v minulosti. Skonštatoval, že dôjde k výrazným posunom na vyššie miesta tých predstaviteľov, ktorí sú väčším prínosom. Spomenul napríklad poslanca Erika Tomáša. To, či bude na kandidátke aj podpredseda strany Martin Glváč, ktorý odišiel z postu podpredsedu parlamentu, Fico nechcel povedať.

    Šéf Smeru-SD povedal, že na kandidátke budú primátori, “pomerne významní predstavitelia akademickej obce”, ale aj osvedčené tváre strany Smer-SD.

    Podľa stanov kandidátku predkladá predseda Smeru-SD, Fico uviedol, že vnímal atmosféru v strane a svoj návrh kandidátky bude s členmi predsedníctva konzultovať.

    Cieľom Smeru – SD je ochrana sociálneho štátu

    Strana sa chce podľa Fica zamerať na ďalšiu ochranu sociálneho štátu. Podnikateľom odkázal, že Smer-SD nemá kde ustúpiť od sociálnych opatrení. “Tlak na realizáciu sociálneho štátu musí pretrvať,” skonštatoval s tým, že strana bude chrániť všetko, čo bolo v tejto oblasti dosiahnuté.

    Opozícia sa nedohodla prakticky na ničom. Ponúka ako alternatívu pre Slovensko neuveriteľný zlepenec siedmich politických strán

    Fico tiež na tlačovej konferencii vyhlásil, že Smer-SD vie ponúknuť stabilitu a profesionalitu. Súčasnú opozíciu kritizoval, že nevie dospieť k dohode. “Berieme na vedomie, že opozícia sa nedohodla prakticky na ničom a že dnes ponúka ako alternatívu pre Slovensko neuveriteľný zlepenec siedmich politických strán,” vyhlásil. Podľa Fica je evidentné, že alternatíva, ktorá je postavená iba na nenávisti voči Smeru-SD, nemôže byť alternatívou na vládnutie.

    Kritika Kisku a opozície

    Šéf Smeru-SD kritizoval niektoré opatrenia, ktoré ponúkajú opozičné strany v kampani. Spomenul exministra zdravotníctva za jeho vlády Tomáša Druckera, ktorý si založil stranu Dobrá voľba, predsedu SaS Richarda Sulíka, ako aj stranu Za ľudí a Andreja Kisku.

     

    - Reklama -