VIDEO Donald J. Trump pred davom ľudí nadával novinárom. Veľmi si to užíval

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Pred rokom a pol tam štartoval svoju predvolebnú kampaň, teraz sa na miesto vracia ako víťaz a s najvyššou pravdepodobnosťou nastávajúci americký prezident. Do čela Spojených štátov ho svojimi hlasmi vyniesli aj obyvatelia alabamského mesta Mobile, ktorým Trump hneď v úvode svojho prejavu poďakoval a následne ich vykreslil ako pravých vlastencov, medzi ktorých počíta aj sám seba. „My sme naozaj ľudia, ktorí túto krajinu milujú,“ povedal Trump.

    Opäť sa vymedzil proti nelegálnej migrácii, ktorú kritizoval v priebehu celej predvolebnej kampane. Tentoraz zmienil, že nelegálni prisťahovalci sa majú koľkokrát lepšie ako vojenskí veteráni. Znechutený dav ubezpečil, že sa naozaj chystá postaviť stenu, ktorá by bránila prílivu nelegálnych migrantov do krajiny.

    Pripomenul tiež, že mu na začiatku veľa jeho oponentov vrátane radu médií veštilo neúspech a vysmievali sa mu. Trump novinárov označil za klamárov, ktorých jeho víťazstvo donútilo otvoriť oči, rovnako ako všetkých tých, ktorí ho podceňovali. Zaspomínal si aj na primárky a následne volebnú noc, keď vyhrával v štáte po štáte, čím postupne bral vietor z plachiet všetkým posmeškárom.

    „Mesiace a mesiace hovoril, že Trump totálne zhorí. Nebudem ho menovať, ale tri týždne pred voľbou hovoril: čo bude Trump robiť po zvyšok svojho života? Pretože toto bude pre neho strašná porážka, bude strašne trpieť. Utrpí najhoršiu porážku v amerických dejinách. Tri týždne nato som vyhral…“ vyzdvihol Trump svoj triumf.

    Vyhrať dokázal aj napriek tomu, že investoval do kampane menšie finančné prostriedky ako Hillary Clintonová. Trump s istou škodoradosťou podotkol, že ľudia z jej štábu sa mu vysmievali a hovorili, že nemôže vyhrať, pretože nedal do kampane dostatok peňazí. On ale dokázal, že množstvo investovaných peňazí nemusí byť kľúčovým kritériom pre zisk kresla v Bielom dome. „Hillary Clintonová už sa nemôže stať prezidentkou Spojených štátov, prezidentom Spojených štátov sa stane Donald Trump,“ oslavne konštatoval nastávajúci americký prezident.

    Zdroj: YouTube/ Ďakovná reč budúceho prezidenta USA Donalda Trumpa

    autor: luš

    - Reklama -