VIDEO Čudný exprezident Bush. Toto predvádzal na pietnej spomienke

    0

    Na videu zo smútočného ceremoniálu v Dallase, ktoré zverejnili na serveri YouTube v utorok 12. júla, vidieť Georga W. Busha, ktorý stojí v prvom rade pred chórom spievajúcim smútočnú pieseň. Bývalý prezident Bush sa drží za ruku so svojou ženou a prvou dámou Michelle Obamovou z druhej strany. Ako jediný z celého radu sa viditeľne snaží o “tanec”.

    Z videozáberu všetko vyzerá tak, akoby si Bush celú akciu náramne užíval. Pri obrade si pospevuje, usmieva sa a svojimi ladnými pohybmi sa snaží rozpohybovať aj prvú dámu, ktorá je Bushovým správaním evidentne zaskočená.

    Najlepší z nás

    Neskôr pri svojom prejave Bush vyhlásil, že spolu so svojou ženou vídavajú políciu každý deň a „považujú ich za svojich priateľov”.

    „Rovnako ako všetci ostatní Američania si veľmi dobre uvedomujeme, že ich odvaha zabezpečuje naše bezpečie. Všetci sú pre nás veľkou inšpiráciou,” vyhlásil.

    „Tých päť dôstojníkov, ktorí prišli minulý týždeň o život, boli tí najlepší z nás. Boli nielen skvelými profesionálmi, ale aj milujúcimi manželmi a skvelými otcami, bratmi a bratrancami. Ich smrť znamená pre nás všetkých ohromnú stratu,” vyjadril svoju ľútosť bývalý prezident.

    Strelec na policajtov zaútočil v srdci Dallasu vo štvrtok večer. Údajne hrozil aj odpálením výbušniny. Po prehľadaní centra miliónového mesta sa však žiadna výbušnina nenašla.

    Dallaská polícia má dôvodné podozrenie, že to bol 25-ročný Micah X. Johnson, ktorého k jeho činu motivovalo policajné násilie. Toho sa podľa niektorých ľudí dopúšťajú prevažne bieli policajti na americkej černošskej komunite.

    - Reklama -