VIDEO Čerstvé vystúpenie Madeleine Albrightovej

    0
    Madeleine Albrightová, bývalá ministerka zahraničných vecí USA (Autor: SITA)

    Bývalá ministerka zahraničných vecí USA podporila kandidátku na prezidentku Spojených štátov Clintonovú. V takmer osemminútovom prejave si zaspomínala na svoj príchod do USA z povojnového Československa a prehovorila o spoločnej práci s Clintonovou. Toto sú jej slová:

    Pred 68 rokmi, vo veľmi problematickom období, sa všetci demokrati zišli vo Filadelfii, aby nominovali tvrdého, chytrého a veľmi skúseného prezidentského kandidáta. V tom čase som bola dieťaťom žijúcim v Európe. Žila som v strachu, pretože sa moje rodné Československo ocitlo v područí komunistov.

    Po niekoľkých mesiacoch našla moja rodina nový domov v Amerike a ten kandidát, Harry Truman, sa stal mojím prvým americkým prezidentom. Dnes večer, takisto vo Filadelfii, sme si za kandidáta zvolili niekoho s Trumanovým bojovným duchom, Hillary Clintonovú!

    V týchto problematických časoch potrebujeme lídra, ktorý má potrebnú skúsenosť a správny úsudok, aby Spojné štáty udržal silné a zaistil im bezpečie. Hillary Clintonovú poznám už viac ako 25 rokov, viem, že je tá pravá.

    Išli sme spolu do Prahy, kde som jej ukázala mesto, v ktorom som sa narodila. Ochutnala dokonca i českú kapustu, ktorá jej veľmi nechutila. Stretli sme Václava Havla, ktorý sa jej na rozdiel od kapusty zapáčil, pretože sa zaslúžil o splnenie sna o slobode toľkých ľudí.

    Keď Hillary pôsobila v senáte, videla som ju pracovať dňom i nocou spolu s republikánmi aj demokratmi. Zaslúžila sa o posilnenie našej armády a zaistenie bezpečnosti našich vojakov a ich rodín. Keď pracovala spolu s prezidentom Obamom, videla som Hillary, ako sa zaslúžila o obnovenie rešpektu voči našej krajine. Bojovala proti terorizmu, zaslúžila sa o zastavenie šírenia jadrových zbraní a podporovala dialóg a demokraciu v každej krajine na tejto planéte.

    Ja aj Hillary veľmi dobre vieme, aké to je vystúpiť z lietadla s nápisom Spojené štáty americké. Hillary dobre vie, že ochrana slobody a bezpečnosti na celom svete sa nedá porovnať s moderovaním televízneho programu. Je to komplexné, časovo veľmi náročné zamestnanie, ktoré si vyžaduje nielen prísnu ruku a chladnú hlavu, ale aj veľké srdce.

    Hillary má na rozdiel od svojho oponenta všetky tieto kvality. Mnohí sa domnievajú, že Donald Trump by vo funkcii prezidenta Spojeným štátom v mnohom uškodil. Pravda je, že Donald Trump USA uškodil už tým, že sa o funkciu prezidenta uchádza.

    Trumpovo víťazstvo v novembri by bolo darčekom pre Vladimira Putina, ktorého sám Trump toľko obhajuje. Verte, že Vladimir Putin na Trumpovo víťazstvo nedočkavo čaká. To by malo znepokojovať každého Američana.

    To vám hovorí niekto, kto utiekol spoza železnej opony. Veľmi dobre viem, čo sa stane, keď Rusom dáte zelenú.

    - Reklama -